3. CNR Kitap Fuarı

3. CNR Kitap Fuarı
Şarkıcı Ersen:- "Sanatçı halkın malıdır, siyaset sanatçıya bulaşmamalı, sanatçı da siyasete bulaşmamalıdır"

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu 3. CNR Kitap Fuarı'ndaki imza etkinliğinde konuşan şarkıcı Ersen (Dinleten), "Sanatçı halkın malıdır, siyaset sanatçıya bulaşmamalı, sanatçı da siyasete bulaşmamalıdır" dedi.

Ünlü şarkıcı Ersen, CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleşen fuarda, Sedat Erdoğdu'nun kaleme aldığı "Bir Efsanedir Ersen Dadaşlar" kitabının imza etkinliğine katıldı.

Yazar Erdoğdu'nun kendisiyle ilgili yapılan bütün belgeselleri ve çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Ersen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Benimle de yaklaşık bir yıldır oturdu ve bütün anlattıklarımı dinledi, sonra da bu dinlediklerini kitap yaptı. Benim hakkımda daha önce bir iki çalışma olmuştu ama hayatımı bu kadar kapsamlı anlatan bir kitap yoktu" ifadelerini kullandı.

- "Sanatçı siyasete bulaşmamalı"

Mütevazi bir yaşam sürdüğünü kaydeden Ersen, "Allah'ın bir kuluna nasip ettiği her şeyi maddi manevi yaşayan bir insanım. Paraya pula ihtiyacım yok, yıllarca bu halka hizmet ederek, alın teriyle kazanılmış olan bir hayatın huşusunu, güzelliğini yaşıyorum" diye konuştu.

Ünlü şarkıcı Ersen, kitabın gelirlerinin Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağını, daha önce Fida Film tarafından çekilen 'Can Tertip' filminin gelirlerinin de yapımda emeği geçenlere aktarıldığını söyledi.

Sanatçıların, sanatıyla değil siyasi konuşmalarla gündeme gelmesi konusunda düşüncelerini dile getiren Ersen, şu yorumu yaptı:

"Sanatçı halkın malıdır, siyaset sanatçıya bulaşmamalı, sanatçı da siyasete bulaşmamalıdır. Ben mesela Fenerbahçeli'yim, Yüksek Divan Kurulu üyesiyim, çok da fanatik biriyim ama benim yüzlerce, binlerce, Galatasaraylı, Beşiktaşlı hayranım var, onları hayran olarak kabul etmeyeyim mi? Öyle şey olmaz."

- "Kitapta hayatının bilinmeyen birçok noktasını anlatıyoruz"

Yazar Sedat Erdoğdu da, kitabı 9 aylık bir süreçte yazdığını belirterek, "Ersen beni kırmadı, birlikte oturduk sohbet ettik, telefonda konuştuk, bu şekilde hayatını, bilinmeyen şeylerini anlattığı bütün konuşmalarını dinledim ve bu kitabı yazdım" ifadesini kullandı.

Anadolu Rock'un dört efsane ismi olduğunu savunan Erdoğdu, şu bilgileri verdi:

"Barış Manço ile Cem Karaca rahmetli oldu, Ersen ve Erkin Koray kaldı. Ben de bu ikisinin hayatını yazmayı kendime borç bildim. Ersen'ın kitabı bitti, diğeri de yakında çıkacak. Ersen benim çok sevdiğim bir insan, çocukluğum onları dinleyerek geçti, kendisiyle de yıllardır tanışırız, bana güvendi ve her şeyi anlattı, ben de kitap haline getirdim. Kitapta hayatının bilinmeyen birçok noktasını anlatıyoruz."

Birçok imza etkinliğinin gerçekleşeceği fuar, 13 Mart'a kadar devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.