3 kuşaktır değişmeyen kalite: Berberoğlu Süt

3 kuşaktır değişmeyen kalite: Berberoğlu Süt
1956 yılında Merhum Mehmet Rıza Özsakal tarafından kurulan Berberoğlu Süt, yarım asrı geçen bilgi ve tecrübesiyle bugün sektöründe önde gelen firmalar arasında yer alıyor.

1956 yılında Merhum Mehmet Rıza Özsakal tarafından kurulan Berberoğlu Süt, yarım asrı geçen bilgi ve tecrübesiyle bugün sektöründe önde gelen firmalar arasında yer alıyor. Günlük 200 ton sütün işlendiği Berberoğlu Süt, 500 ton süt işleme kapasitesi ile bölgeye ve ülkemize katkı sağlıyor.

Türkiye’nin en çok süt üretimi yapılan ili olan Konya’da kurulan ve yarım aşırı aşan tecrübesiyle sektörüne yön veren Berberoğlu Süt, 3 kuşaktır kalite ve lezzetiyle dünya standartlarında üretim yapıyor. Berberoğlu Süt’ün satış ve pazarlama görevini ekibiyle yürüten Berberoğlu Süt Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Rıza Özsakal, “ 1980 Konya doğumluyum. İlkokulu Hazım Uluşahin İlköğretim okulunda okudum. Ortaokul ve liseyi Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Öğrenim hayatıma Dumlupınar Üniversitesi’nde işletme bölümünü okuyarak devam ettim. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde Dış Ticaret Ve Lojistik üzerine yüksek lisans yaparak eğitim kariyerimi tamamladım. Firmamızda satış ve pazarlama görevini ekibimle beraber ben yönetmekteyim. Ayrıca Karatay Belediyesi’nde meclis üyesiyim. Türkiye Futbol Federasyonu Konya Temsilciliği’ne üç sezondur devam etmekteyim. Çeşitli derneklerde de yönetim kurulu üyesi olarak görev alıp faydalı işler yapmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

1.jpeg

KURUMSALLAŞMA FAALİYETLERİNE HIZ VERDİK

Berberoğlu Süt’ün kuruluşu hakkında bilgi veren Özsakal, “ Firmamız 1965 yılında rahmetli dedem Mehmet Rıza Özsakal tarafından kuruldu. 2.nesil olarak babam Ali Rıza Özsakal 1989 senesinde firmamızın başına geçerek o günün şartlarında firmamızı en iyi şekilde yönetip tesislerimizi önce modernleştirip sonra yeni bir tesise sahip olmamızı sağladı. Biz şuanda üçüncü kuşağız. 2004 yılında üniversiteyi bitirip babamdan bayrağı devralarak işlerin 3 kardeş olarak biz geldik. Şuanda 2 kardeşimle beraber şirketimizi her gün daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaktayız. Kardeşlerimden Cüneyt Özsakal üniversitede maliye finans okudu diğer kardeşim Mustafa Özsakal ise önce zooteknik sonra Ankara Üniversitesi’nde ikinci üniversitesi olarak süt teknolojisi bitirdi. İş başına geldikten kısa bir süre sonra şirket anayasasını hazırladık ve kurumsallaşma faaliyetlerine hız verdik. Bugün geldiğimiz noktayı; bilime ve geleneksel değerlerimize olan bağlılığımıza borçluyuz. Kimsenin hakkına girmeden, dedemizin vasiyeti üzerine kendimizin yemeyeceği hiçbir ürünü üretmeme düsturuyla bu noktaya geldik” diye konuştu.

2.jpeg

mehmet-riza-ozsaskal.jpg

YÜZDE 80’İNİ TEMİN EDİYORUZ

Berberoğlu’nun ürün yelpazesinden bahseden Özsakal, “Kaşar peyniri hamurundan yapılan her üründe markamızı bulabilirsiniz. Tek üründe profesyonelleşme kararı aldık. Kaşar peyniri daha endüstriyel bir ürün olduğu için kaşar peyniri ve türevlerini üretmekteyiz. Türkiye’de üretilen donuk pizza kaşarının yüzde 80’ini biz temin ediyoruz. Zincir marketler ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Örneğin Şok Marketler’de Miss markalı kaşar peyniri ve tost peyniri ürünler, BİM’deki donuk pizzaların üzerindeki kaşar peynirler bize ait” ifadelerini kullandı.

1.jpg

2.jpg

KONYA’DA BİR NUMARAYIZ

Çumra Organize Sanayi Bölgesi’ne kurdukları Konya’nın ve Türkiye’nin en modern süt işleme tesisi hakkında bilgi veren Özsakal, “30 milyon liralık yatırımla tesisimizi Çumra Organize Sanayi Bölgesi’ne kurduk. Tesisimizin buraya gelmesi ile birlikte bölgede yeni çiftlikler kurulmaya, köylerde sütler toplanmaya başladı. Yani bölge de hareketlilik yaşanmaya başlandı. Tesisiniz; 7 bin 500 metre karelik kapalı alanda Türkiye’de ilk kez kullanılan birçok makine ve yapay zeka ile faaliyetine devam ediyor. Günlük 200 ton süt işliyoruz ve 500 ton süt işleme kapasitesine sahibiz. Süt sektörünün ıslak ürün kategorisinde Konya’da bir numarayız. Yakın zamanda tesisimiziz arkasına süt tozu ve peynir altı suyu tozu işleme tesisimizin yapına başlayacağız. 2023 yılında da bu tesisimiz faaliyete geçecek” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.