3. Sudan Sorumlu Bakanlar Konferansı

3. Sudan Sorumlu Bakanlar Konferansı
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Sudan Sorumlu Bakanlar Konferansı, 36 ülkeden 26 bakanın katılımıyla 17 Mayıs'ta başlayacak

ANKARA (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Sudan Sorumlu Bakanlar Konferansı, 36 ülkeden 26 bakanın katılımıyla İstanbul'da 17 Mayıs'ta yapılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, konferans, 17-19 Mayıs tarihlerinde Bakanlığın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Konferansta, su kaynaklarıyla ilgili problemlere çözüm üretilecek. Konferans ayrıca Su Vizyonu Belgesi'nin layıkıyla uygulanabilmesi için su yönetimi konusunda güçlü ülkelerin yoksul ülkelerle işbirliğini güçlendirecek, Su Konseyi mekanizmasının hayata geçirilmesini sağlayacak önemli bir adım olacak.

36 ülkeden 26 bakanın katılım sağlayacağı konferansta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, çeşitli platformlarda dile getirilen zengin ülkelerin az gelişmiş ülkelerdeki su problemlerini çözmek üzere Su Fonu oluşturulması önerisi de tekrar gündeme getirilecek.

- İkili işbirliği anlaşmaları imzalanacak

Su sektöründe kapasite geliştirme çalışmaları konusunda işbirliğinin güçlendirilmesi ve sudan kaynaklanan hastalıklarla mücadele konularında iki panelin de gerçekleştirileceği konferansta ayrıca, İİT üyesi pek çok ülke ile su, meteoroloji, ormancılık alanlarında çok sayıda ikili anlaşma imzalayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afganistan, Pakistan, Cibuti, Sudan, Cezayir ve Somali ile de ikili işbirliği anlaşmaları imzalayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.