''3 Ülke Trakya Bisiklet Turu''

''3 Ülke Trakya Bisiklet Turu''
Toplam 36 bisikletçinin katıldığı tur, Yunanistan ve Bulgaristan'ın ardından Edirne'de sona erecek

EDİRNE (AA) - Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği tarafından ''3 Ülke Trakya Bisiklet Turu'' düzenlendi.

Edirne'nin yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Muğla, Çanakkale ve Londra’dan toplam 36 bisikletlinin katıldığı tur, bisiklet turizmi açısından da sınırlar ötesi ilk tur olma özelliğini taşıyor.

EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gözet, gazetecilere yaptığı açıklamada, bisiklet turizmine dikkati çekmek ve bölgenin bisikletli turizme kazandırılması adına 2014 yılında hayata geçirilen turun bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceklerini söyledi.

Edirne'nin şehir olarak komşu ülkelerin sınırlarında ve iç bölgelerinde bulunan şehirleri ile birçok ortak noktası olduğunu anlatan Gözet, bu kapsamda üç ülkeyi birbirine bisiklet turizmi ile yakınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Gözet, ''Ülkemizin her yöresinden gelen pedal severlerle birlikte yakın zamanda komşu ülke bisikletlilerinin de katılacağı umudunu taşıyoruz. 4 gün boyunca toplam 250 km yol kat edilecek. Otel konaklamalı bisiklet turumuzda misafirlerimiz bölgenin tarihi ve coğrafi yapısını da tanımış olacaklar” dedi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise düzenlenen etkinliklerle bisiklet sevgisini gündeme getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından bisikletçiler Bulgaristan ve Yunanistan'ı da kapsayan 4 gün gün sürecek bisiklet turuna başladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.