3 yıl önce tarih yazan ‘Anadolu Kartalı’nda tamam devam için son 5 maç

3 yıl önce tarih yazan ‘Anadolu Kartalı’nda tamam devam için son 5 maç
Süper Lig’de kötü günler geçiren ve düşme tehlikesiyle burun buruna olan Konyaspor’da mevcut kadrodaki 11 oyuncu, 3 yıl önce Türkiye Kupası ve Süper Kupa zaferlerini yaşamış ve yaşatmıştı.

 

Süper Lig’de kötü günler geçiren Konyaspor ligden düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Büyük umutlarla başladığı sezonda 8. haftada zirve hesapları yapılan Malatyaspor maçında alınan şok yenilgi sonrası düşüşe geçen ve bir daha toparlanamayan Konyaspor, gelinen noktada düşme tehlikesinin en çok yaşayan takımların başında yer alıyor.

3 YIL ÖNCE DESTAN YAZMIŞTI

Oysa çoğunluğu bugün de kadroda olan oyunculardan kurulu Konyasporlu 2017 yılında destan yazarak Türkiye Kupasını ve peşinden de Süper Kupa’yı kazanmıştı. Konyaspor’da o başarıları yaşayan oyuncuların çoğu bugün de takımda yer alıyor ve hatta takımın ana iskeletini oluşturuyor.

11 İSİM HALEN KADRODA

Konyaspor’da Ziraat Türkiye Kupası zaferini ve Süper Kupa başarısını yaşayan ve yaşatan 11 oyuncu halen kadroda.  Yeşil-beyazlıların 31 Mayıs 2017’de Eskişehir’deki finalde Başakşehir’i mağlup ettiği mücadelede Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Jens Jonsson, Ömer Ali Şahiner, Riad Bajic, Deni Milosevic, Amir Hadziahmetovic ve Nejc Skubic ilk 11’de Selim Ay ve Volkan Fındıklı yedekler arasında yer almış, Volkan Fındıklı oyuna sonradan girmişti.

SÜPER KUPAYI DA ALDI

6 Haziran 2017 tarihinde Samsun’da oynanan Süper Kupa maçında da Beşiktaş’a karşı Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Ömer Ali Şahiner, Deni Mılosevic, Nejc Skubic ve Ferhat Öztorun ilk 11’de forma giymiş Selim Ay ve Jonsson de yedekler arasında yer almıştı.

TARAFTARLARIN 2017 RUHU UMUDU

Kalan 5 haftada çok zorlu bir mücadele bekleyen Konyaspor’a gönül verenler 3 yıl önce zaferler yaşatan oyunculardan kalan 5 haftada da 2017 ruhuyla mücadele etmesini, kendilerine hayatlarının en güzel günlerini yaşatan ve yıllardır ekmeğini yedikleri takımlarına olan borçlarını ödemesini istiyor.

2011’DE DÜŞMÜŞTÜ

Anadolu Kartalı, 2010-2011 sezonunun ardından 9 yıl sonra ligden düşme acısını yaşmak istemiyor. 2010-2011 sezonunda 20 Mayıs 2011’de oynadığı son lig maçının ardından Süper Lig’e veda eden Konyaspor, 2013-2014 sezonunda geri döndüğü Süper Lig’e 17 Haziran 2013’te oynadığı ilk maçla yeniden merhaba demişti.

ayaga-kalkma-zamani-1.jpg

ayaga-kalkma-zamani-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.