30 Kat Hızlı 5G Etkiledi

30 Kat Hızlı 5G Etkiledi
Samsung'un geliştirdiği ve şu sıralar üzerinde denemeler yapmış olduğu 5G ağı, iki başarıya imza attı!

Microsoft, koskoca Windows 9'u atlıyorsa, sanırız biz de 4G'yi atlayabiliriz... Şaka bir yana Samsung, üzerinde çalıştığı 5G ağının, iki yeni kilometre taşına ulaştığını açıkladı .

Güney Koreli teknoloji devinin yapmış olduğu açıklamaya göre 5G üzerinden 7.5Gbps'lik etkileyici indirme hızına ulaşıldı. 7.5Gbps, saniyede 940MB'a ya da Samsung'un sözleriyle bu zamana kadar kaydedilmiş en hızlı 5G veri aktarımı manasına geliyor.

Samsung, ikinci kilometre taşına ise 100km/saat sürat ile giderken kesintisiz 1.2Gbps bağlantı sağlayarak ulaştı. Her iki deneme de 28GHz 5G ağları üzerinde yapıldı. Bu frekans, kısa iletişim menzili sebebiyle bu zamana kadar kullanılmıyordu. Samsung, milimetre dalga frekansı bantlarını temel alan, kendi geliştirdiği bir teknolojiyle bu kısıtlamayı aştığını söylüyor.

Samsung'un teknolojisinin hakikat hayatta kullanılması için ise biraz beklememiz gerekecek. Bu yüzden 4G'nin modasının yakın dönemde geçmeyeceğini kolayca söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.