318 bin yavru sazan balığı sularla buluştu

318 bin yavru sazan balığı sularla buluştu
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin...

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 318 bin yavru sazan balığı suyla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla çalışmalar sürüyor. Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi çerçevesinde Köyceğiz Gölü'ne 260 bin, Köyceğiz Akköprü Barajı'na 56 bin, Balcılar Mahallesi'ne 2 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleştirilen ve özel araçlarla getirtilen sazan balığı yavruları Köyceğiz Gölü balıkçı gemileri bağlama yerinde suya bırakıldı. Balıklandırma çalışmaları ile akarsularda, barajlarda ve göllerde sürdürülebilirliği sağlamaya destek olunduğu belirtildi. Konuşmalar ile başlayan etkinlik Köyceğiz Gölü'ne iskeleden çocuklar eşliğinde balık salımı yapılarak devam etti. Ardından tekne ile açıkta da balık salımı yapıldı.

Etkinliğe Muğla Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı, Köyceğiz Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli, Köyceğiz ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

318 bin yavru sazan balığı sularla buluştu

318 bin yavru sazan balığı sularla buluştu

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.