32. İl Müftüleri İstişare Toplantısı

32. İl Müftüleri İstişare Toplantısı
TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Bilgin:- "Vakıf olarak dünyanın 108 ülkesindeki öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sağlıyoruz. Halen 2 bin 400 uluslararası öğrenci vakfımızın destekleriyle Türkiye'de eğitim görüyor"

VAN (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, vakıf olarak dünyanın 108 ülkesindeki öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sağladıklarını, halen 2 bin 400 uluslararası öğrencinin de vakfın desteğiyle Türkiye'de eğitim gördüğünü söyledi.

Van'da düzenlenen 32. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuşan Bilgin, TDV'nin 41 yıl önce kurulduğunu anımsatarak, yıllar önce dikilen iyilik ağacının bugün kökünün Anadolu'da, dallarının ise dünya coğrafyasının 135 ülkesine uzandığını anlattı.

Bilgin, gölgesi ile yeryüzündeki mağdur, mazlum ve mahrum insanlara huzur ve şefkat dağıtan iyilik ağacının sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da önemli faaliyetlere imza attığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün bu iyilik ağacının meyveleri, aziz milletimizin merhamet eli olarak yurt içinde ve dışında bazen okul, cami, yurt, eğitim desteği olmuş, bazen deprem ve sel felaketine maruz kalan insanlara sığınacağı çadır, karnını doyuracak aş olmuş, bazen Arakan'da, Mali'de, Türkmen Dağında, Bayırbucak'ta olduğu gibi şehitlere kefen, gazilere ilaç olmuştur. Türkiye Diyanet Vakfımız bu yardım hareketinde önce insanlığı ana eksene koymuş sonra da tam bir ümmet anlayışını ön plana almış, hiçbir şekilde ırk, renk, dil, coğrafya, mezhep, meşrep ayrımı yapmamaya özen göstermiştir."

Günümüzde İslam aleminin en büyük sorununun "bölünmüşlük" olduğuna dikkati çeken Bilgin, "Ümmet içindeki bu olumsuzluğu bir nebze de olsa onarmak, İslami fikir ve düşünce birliğine katkıda bulunmak amacıyla 2006'da Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı ile başlattığımız 'Uluslararası İlahiyat Programı ve Uluslararası İmam-Hatip Projesi' başarı ile devam etmektedir. Vakıf olarak dünyanın 108 ülkesindeki öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sağlıyoruz. Halen 2 bin 400 uluslararası öğrenci vakfımızın destekleriyle Türkiye'de eğitim görüyor. Irkları, renkleri, dilleri, kültürleri farklı olan bu gençler ülkemizde dini mübini İslamı ana kaynağından alacak, özüne uygun bir biçimde yaşamayı öğrenecek ve ülkelerine taşıyacaklar" diye konuştu.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ise yaptığı sunumda, vakıf olarak eğitime büyük önem verdiklerini, bu kapsamda ailelerin evlatlarını gönül rahatlığıyla emanet edebileceği yüksek öğrenim öğrenci yurtları açtıklarını söyledi.

TDV'nin 11 ilde 14 yüksek öğrenim öğrenci yurdu bulunduğunu kaydeden Palakoğlu, "Yurtların kapasitesini 2015 yılı sonu itibariyle 5 bin 354'e yükselttik. Gençlerimize huzurlu ve temiz bir ortamda yüksek öğrenim imkanı sağlamak, bilgi, inanç ve sanat dünyalarını inşa etmelerine rehberlik etmek amacıyla açtığımız öğrenci yurtlarının niteliğini ve sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.