36. Uluslararası Paris Kitap Fuarı

36. Uluslararası Paris Kitap Fuarı
Fuara 40 ülkeden bin 200 yayınevi katıldı- Türkiye'den basım sektöründeki 14 firma fuara ortak stantla iştirak etti

PARİS (AA) - Uluslararası Paris Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluştu.

Porte de Versailles Fuar Merkezi'nde bu yıl 36'ncısı düzenlenen fuara 3 bin yazar katılıyor.

Toplam 40 ülkeden bin 200 yayınevinin iştirak ettiği etkinliğe, toplamda 200 binden fazla okurun gelmesi bekleniyor. Fuarı geçen yıl 180 bin ziyaretçi gezmişti.

Güney Kore'nin onur konuğu olduğu etkinlikte, yaklaşık 800 konferans ve imza günü düzenlenecek.

Türkiye'den yayınevleri ise bu yıl fuara katılmadı.

Ancak, basım sektöründen İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğine üye 14 firma etkinliğe 170 metrekarelik "Print In İstanbul" ortak standıyla katıldı.

Birliğin Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Amacımız katılacağımız fuarlarda ses getirmek, varlığımızı dünyaya ilan etmek ve becerilerimizi tanıtabilmek. İlk fuar etkinliğimizi Paris'te yapıyoruz. Print In Istanbul projemizle amacımız, sektörümüzü sadece yurt içine hizmet veren değil, yurt dışında da faaliyet gösteren bir duruma getirmek" dedi.

Paris Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Müge Varol Ilıcak da "Türkiye'nin bulunduğu her ortamda, firmalarımızın birbirini destekleyerek katıldıkları organizasyonlardan sonuç alabilmek, bizi her zaman çok daha parlak noktalara götürüyor" diye konuştu.

Fuar, 20 Mart Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.