38 yıl sonra amatöre düştü! Başkan helva dağıttı!

38 yıl sonra amatöre düştü! Başkan helva dağıttı!
Bir zamanlar Süper Lig'de mücadele etmiş ve yaşadığı ekonomik sıkıntılar sonrası çöküşe giren Karabükspor, TFF 3. Lig 3. Grupta ligin bitimine 9 hafta kala Bölgesel Amatör Lig’e düşmesi kesinleşti. Kulüp Başkanı helva dağıttı

Demir ve çelik işçileri tarafından yarım asır önce kurulan ve ülkenin köklü kulüplerinden olan Kardemir Karabükspor, bu sezon TFF 3. Lig'de de varlık gösteremeyerek bitime 9 hafta kala Bölgesel Amatör Lig'e düşmeyi garantiledi.

Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarında (KARDEMİR) çalışan işçiler tarafından 1969 yılında iki amatör takımın birleştirilmesiyle oluşturulan Karabükspor, TFF 3. Lig'de 5, TFF 2. Lig ile Spor Toto 1. Lig'de 37, Spor Toto Süper Lig'de ise 10 sezon boy gösterdi.

Son olarak 1983-1984 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'e gerileyen ancak hemen toparlanarak yeniden profesyonel liglere dönen Karabük ekibi, 1992-1993 sezonunda tarihinde ilk defa Süper Lig'e çıktı.

Türkiye'yi 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Kardemir Karabükspor, 2017-2018 sezonunda ekonomik sıkıntılar yaşamaya başladı ve aynı sezon Süper Lig'de küme düştü.

aw560365-04.jpg

Hızlı bir şekilde Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig'de küme düşen kırmızı-mavili ekip, TFF 3. Lig'de yine varlık gösteremedi. 3. Grup'ta oynadığı 25 maçın 24'ünü kaybeden, birinde berabere kalan Karadeniz ekibinin, bitim 9 hafta kala Bölgesel Amatör Lig'e düşmesi kesinleşti.

38 yıl sonra amatör lige gerileyen Kardemir Karabükspor'un birçok eski oyuncusu ve teknik adamına borcu bulunuyor. Kulübün bazı eski yöneticileri, yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla yargılanıyor.

aw560365-03.jpg

'ÖLÜM GÜNÜMÜZ' DEDİ HELVA DAĞITTI

Maç sonrası kulüp başkanı tarihi başarıları bulunan kulübün çöküşünün ardından helva dağıtarak, "Bugün bizim öldüğümüz gün. Bu işin arkasında her zaman söylüyorum, siyasiler var. Onlara da kına yaptırdım ve gönderdim. Bugün de helva dağıtıyoruz. Ölünün arkasından helva yenir" dedi.

Kırmızı-mavili takımın başkanı Mehmet Yüksel, kulübün farklı olaylar sonrası bu duruma düştüğünü ifade ederek, "Bazı şeyleri konuştukça biz suçlu duruma düşüyoruz. Bugün bizim öldüğümüz gün. Bu işin arkasında her zaman söylüyorum, siyasiler var. Onlara da kına yaptırdım ve gönderdim. Bugün de helva dağıtıyoruz. Ölünün arkasından helva yenir. Karabükspor bundan sonra süper lig veya profesyonel liglerde olma şansı mümkün olmadığını görüyorum. Burada şu ana kadar en son başkan benim ve seçilerek geldim. Bundan önceki yönetimlerde 53 yıllık tarihinde hep siyasiler yapmış ve onlar getirmişler, arkalarında da durmamışlar. Bizim zamanımızda bizim arkamızda hiç durmadılar. Mahkemelik konular var ve biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Yönetimi toplayıp karar vereceğiz, devam mı ederiz, bırakır mıyız diye. 9 haftamız var ve bu maçlara çıkıp takımı sonuna kadar getireceğiz. Karabükspor kesin olarak artık düştü ve BAL liginde oynayacak. Bizle mi gider başkasıyla mı gider derneğin vereceği bir karar. İstifa gibi bir şeyimiz yok. Taraftarımız haklı olarak tepkili, haksız oldukları yer de var. Maçlarımıza niye gelmediler" şeklinde konuştu. Takımın buralara kadar getirilmeyeceğini asıl amacın devam eden davaların düşürülmesi olduğunu da iddia eden Yüksel, Karabükspor’un bugün itibari ile vefat ettiğini söyleyerek helva dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.