4 astronot, ISS'te mahsur kalan meslektaşlarıyla buluştu

4 astronot, ISS'te mahsur kalan meslektaşlarıyla buluştu
SpaceX'in Crew-10 göreviyle gönderilen 4 astronot, ISS'te yaklaşık 9 aydır mahsur kalan meslektaşlarıyla buluştu.

SpaceX'e ait Dragon uzay aracı, Crew-10 görevi kapsamında NASA astronotları Anne McClain ve Nichole Ayers, JAXA (Japonya Uzay Araştırma Ajansı) astronotu Takuya Onishi ve Roscosmos kozmonotu Kirill Peskov'u taşıyarak, ISS'e başarılı bir şekilde kenetlendi.

İHA'nın haberine göre: 4 astronot, 29 saat süren yolculuklarının ardından 9 aydır ISS’te mahsur kalan NASA astronotları Suni Williams ve Butch Wilmore'un da dahil olduğu 7 kişilik ekip tarafından karşılandı. Crew-10 mürettebatının yaklaşık 6 ay boyunca ISS’te kalacağı bildirildi.

WİLMORE VE WİLLİAMS’IN ISS’DEN AYRILMASI PLANLANIYOR

NASA’dan yapılan açıklamaya göre, 9 aydır ISS’te görevde olan Wilmore ve Williams, Çarşamba günü NASA astronotu Nick Hague ve Rus kozmonot Aleksandr Gorbunov ile birlikte SpaceX’e ait Dragon uzay aracıyla ISS’ten ayrılacak.

FALCON-9 ROKETİYLE FIRLATILAN DRAGON UZAY ARACI BAŞARIYLA ISS’E KENETLENDİ

SpaceX'in Crew-10 görevinde yer alan Dragon uzay aracı, 4 astronotu taşıyan roketin başarılı bir şekilde fırlatılmasının ardından ISS’e kenetlendi. SpaceX, Dragon uzay aracını Falcon-9 roketi ile 02.04’te Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatmıştı. Crew-10 mürettebatı, Boeing firmasına ait Starliner uzay aracındaki arıza nedeniyle yaklaşık 9 aydır ISS’te mahsur kalan NASA astronotları Suni Williams ve Butch Wilmore’un yerine gönderildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.