4 günlük maceranın ardından araç sahibi aracıyla buluştu

4 günlük maceranın ardından araç sahibi aracıyla buluştu
Artvin'in Borçka ilçesi Camili bölgesinde ulaşıma kapanan köy yolunu açmak için bölgeye giden operatörün aracı kar altında kayboldu.

Artvin'in Borçka ilçesi Camili bölgesinde ulaşıma kapanan köy yolunu açmak için alana giden operatörün aracı kar altında kayboldu. Operatör yol kenarında bıraktığı aracına 4 günde ulaşabildi.

aw121515-01-001.jpg

Gürcistan sınırında olan UNESCO'nun koruması himayesindeki Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv yerine sahip 1900 rakımlı Camili (Macahel) Geçidi'nde kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Karayolları, özel bir şirketi alanda görevlendirdi. Camili alanı sakinlerinden olan şirket sahibi ve aynı zamanda iş makinesi operatörü Osman Önder, ekibiyle alana giderek kar temizleme faaliyetlerine başladı. Geçtiğimiz vakitlerde kentte etkili olan kar yağışı ardından bölgeye Toyota marka 4x4 özel aracıyla giden Önder, kar ve çığ sebebiyle ilerleyemeyince aracını yol kenarında bırakmak zorunda kaldı. Kar yağışının durmasıyla beraber iş makinesiyle kar temizleme faaliyetleri yapan Önder'in yol kenarında bıraktığı aracı ise kara gömüldü. 4 gün sonra aracına ulaşabilen Önder, aracın kaportasında ezikler olduğunu belirtti.

iha-20240117aw121515-3.jpg

Kürek yardımıyla karlara gömülen aracını kurtaran Önder, "Geçtiğimiz zamanlarda 4-5 günlük faaliyetle yolu açtık. Köye inmiştik, işlerimiz vardı. Dönüş yolunda çığ düşmüş. Gece de kar yağışı başlamış yolu açamadık. Aracımız yolda mahsur kaldı, kar kütlesi yolu kapatmıştı. Sağı solu ezilmiş. Fakat can olmadıktan sonra maldır dedik, fazla dert etmedik. Ama bu alanda böyle şeylere sıkça rastlıyoruz. Bir an önce tünel istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.