4. Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı

4. Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı
Vodafone, çevre dostu akıllı şehircilik alanındaki çözümleriyle plakete layık görüldü

İSTANBUL (AA) - Vodafone, 4. Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda çevre dostu akıllı şehircilik alanındaki çözümleriyle plakete layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone, Türkiye’nin enerji ve akıllı şehircilik alanındaki sorunlarına çözüm aramak ve gelecek için yol haritası çizmek üzere düzenlenen 4. Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda çevre dostu akıllı çözümlerini sundu. Kongreye katkılarından ötürü Vodafone’a verilen plaketi, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Karaçay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın elinden aldı.

Vodafone, kongre ve fuar kapsamında çevre dostu bir teknoloji Darbantta Nesnelerin İnterneti’nin de demosunu yaptı. Vodafone, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Darbantta Nesnelerin İnterneti teknolojisine dayalı “Yarına Hazır Park Çözümleri”ni tanıttı. Buna göre, gidilecek lokasyondaki park yeri uzak bir noktadan rezerve edildikten sonra kullanılabiliyor. Akıllı Park Sistemi, park yerini rezerve eden aracı tanıyor ve sadece o aracın girmesine izin veriyor.

Darbantta Nesnelerin İnterneti, uzun erimli mobil bağlantıya ve düşük enerji tüketimine ihtiyaç duyan nesneler için uzun pil ömrü ve geniş kapsama alanı sunan, düşük maliyetli bir LPWA (Low Power Wide Area – Düşük Enerjili Geniş Alan) teknolojisi olarak tanımlanıyor.

Darbantta Nesnelerin İnterneti sayesinde nesnelere özel şebekeler kurulabiliyor ve 200 KHz gibi çok dar bantlarda geniş alanlara hizmet verilebiliyor. Pil ömrünü 10 yıla kadar uzatan ve güçlü iç mekan penetrasyonuyla dikkat çeken bu teknoloji, uzun pil ömrü gerektiren ve ulaşılması güç alanlarda bulunan nesneleri mobil erişimle internete bağlayarak, Nesnelerin İnterneti ile birlikte hayata girecek geniş kullanım alanlarına bir yenisini ekliyor.

Mevcut mobil şebekeler üzerinde de kullanılabilen bu teknoloji, özellikle sanayide büyük ilgi görüyor ve sayaçlar, sensör izleme, demirbaş takibi gibi çok çeşitli alanlarda kurumsal uygulama ihtiyacına yanıt olarak görülüyor. Darbantta Nesnelerin İnterneti teknolojisiyle birbirine bağlı cihazların 2017 yılı başında ticari kullanıma sunulması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.