4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali

4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali
UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğunca bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali başladı. Uşak Üniversitesi...

UŞAK (AA) - Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğunca bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali başladı.

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşan Festival Başkanı ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sezgin, bu yıl festivale 308 eserle başvuru yapıldığını, değerlendirme sonucu 50 kısa filmin gösterime layık görüldüğünü söyledi.

Gelecek yıl festivali uluslararası çerçevede düzenlemeyi planladıklarını belirten Sezgin, 3 gün sürecek festivale tüm sinemaseverleri davet etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan ise festivalin önemine değinerek bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da konuşmasında festivalin kente değer kattığına işaret etti.

Törende Ramazan Kılıç'ın yönettiği "Penaper" ve Onur Yağız'ın yönettiği "Toprak" isimli kısa filmlerin gösterimi yapıldı.

Bu yıl "Ulusal Öğrenci Yarışması" ve "Ulusal Kısa Film Yarışması" olarak 2 dalda yapılan festivalde 12 dalda ödül verilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.