40 Yaşında direksiyon sihirbazi: Kadın şoför erkeklere taş çıkardı

40 Yaşında direksiyon sihirbazi: Kadın şoför erkeklere taş çıkardı
Denizli'de bir firmada tır şoförlüğüne adım atan Bolulu 40 yaşındaki Özlem Okumuş, erkek şoförlere taş çıkarıyor.

Denizli'de bir firmada tır şoförlüğüne adım atan Bolulu 40 yaşındaki Özlem Okumuş, erkek şoförlere taş çıkarıyor. Okumuş'un hedefi, tırıyla Avrupa'ya yolculuk yapmak.

Denizli'de oğluyla beraber yaşayan, Bolulu Özlem Okumuş (40), 4 aydır tır şoförlüğü yapmakta. 40 yaşına kadar farklı sektörlerde iş hayatını sürdüren Okumuş, tır şoförlüğü yapan kadınların kendisine örnek teşkil etmesiyle, ehliyet kurslarına yazıldı. Tır şoförlüğü için ehliyetlerini alan Okumuş, Denizli'de bir firmaya başvurarak tır şoförlüğü yapmaya başladı.

iha-20240224aw148656-5-t.jpg 4 aydır tek başına direksiyon sallayan Özlem Okumuş, 4'ncü ayında taşıdığı yükü memleketi Bolu'ya götürdü. Bolu'nun Mudurnu ilçesine yükünü getiren Okumuş, memleketine gelmenin mutluluğunu yaşadı. Okumuş, hedefinin Avrupa'ya çıkmak olduğunu dile getirdi.

BİZ KADINLAR İSTERSEK BAŞARABİLİRİZ

Tır şoförlüğü yapan kadınların kendisine örnek olduğunu ifade eden Özlem Okumuş, "Çalıştığım tekstil sektörü iyi gitmiyordu. Tır şoförlüğü yapan kadınları gözlemliyordum. "Ben de yapabilirim" dedim ve yola koyuldum. Ehliyetlerimi ve bütün belgelerimi aldım. Firmamızda öncelik sağladılar ve başladık" ifadelerini kullandı.

BENİM HEDEFİM AVRUPAYA ÇIKMAK

İşini severek yaptığını dile getiren Özlem Okumuş, "Okuyabilseydim, infaz koruma memuru olmak istiyordum. Üniformalı görevler beni teşvik ediyordu o mesleklere. Ama olmadı, bu iş nasip oldu. İşimi severek yapıyorum. Güzel ve zevkli bir meslek. Hedefim Avrupa'ya çıkmak. Evli değilim, bir oğlum var. 23 yaşında, o da tır şoförü olmak istiyor. Bolu Mudurnuluyum. Şu an ki yükümle memleketime geldim. İlk vakitler biraz zorlanıyordum ama diğer şoförlerin beni dışlamaması beni motive etti. Yollar zor olmuyor. Tır kullanmak zevkli. Kadın şoför olduğum için beni gören insanlar ve şoförler şaşırıyor. Fotoğraf çekinmek isteyenler oluyor, tebrik edenler oluyor, kadınlar da yapmak istiyor. 4 aydır tır kullanıyorum yapıyorum" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.