40 yıldır gümüşe şekil veriyor

40 yıldır gümüşe şekil veriyor
Yaklaşık 40 yıldır Konya’da hizmet veren Osmanlı Gümüş, kaliteli işçilikleri ve ürünleriyle insanların tercihi olmayı sürdürüyor

Yaklaşık 40 yıldır Konya’da hizmet veren Osmanlı Gümüş, kaliteli işçilikleri ve ürünleriyle insanların tercihi olmayı sürdürüyor. Konya’nın ilk açılan gümüşçüsü olduklarını belirten Şükrü Büyükserin, “Konya’da hiçbir gümüş mağazası ya da markası yokken biz Osmanlı Gümüş’ü Konya’da kurduk. Şuan yaklaşık 10 bin farklı ürün yelpazemizle Konya’mıza hizmet ediyoruz” dedi.

2-001.jpg

Konya’da Alâeddin Caddesi üzerinde hizmet veren Osmanlı Gümüş, yaklaşık 40 yıldır gümüş sektöründe yaptıkları işlerle adından sıkça bahsettiriyor. Osmanlı Gümüş’ün Konya’nın ilklerinden olduklarından bahseden Osmanlı Gümüş Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Büyükserin, "Konya’da hiçbir gümüş mağazası ya da markası yokken biz Osmanlı Gümüş’ü Konya’da kurduk. Firma olarak Konya’da ilklerdeniz. Zafer’de ilk mağazamızı açtığımızda Konya’da gümüşçü yoktu. Bu bağlamda da 1982 yılında Osmanlı Gümüş’ü şirket olarak kurduk. 1 yıl Konya’da kaldıktan sonra yaklaşık 10 sene Türkiye’nin her bölgesine toptan satış yaptık. Bu esnada yurtdışına satışlarımız oldu. Medine’ye çok ürün yapıp gönderdik. Bu sıralarda Almanya’da şubemizi açtık. Akabinde ise Hollanda şubemizi açtık. Bu süreçte Osmanlı Gümüş’ün Sima Silver markamızı oluşturduk ve Konya dışına bu marka ile ürünlerimizi gönderdik. Geldiğimiz noktada ise yurtdışı çalışmalarımızı sonlandırdık. Sadece Alâeddin Caddesi mağazamızda hizmet veriyoruz. Şuandaki mağazamızda ise geçmiş dönem tablolarımızı devam ettiriyoruz. Bu tablolar testere ile kesilmiş ve dövülerek yapılmış oluyor. Yine geçmiş dönemdeki kültürümüzü devam ettirmek için Osmanlı döneminde ve günümüzde de çeyizlerde kullanılan divan aynası, gümüş el aynası ve duvar aynası yapıyoruz. Ayrıca 925 ayar gümüşten olan şekerlik, tepsi ve çay kaşığı gibi eşyalarımızı da mağazamızda bulabilirsiniz” diye konuştu.

3-003.jpg

Baget taşlar çok tercih ediliyor

Son dönemlerde baget taşların revaçta olduğunu söyleyen Büyükserin, “Küpe, kolye ucu ve yüzük gruplarında son dönemde kare ve dikdörtgen şeklinde olan baget taşlar çok tercih ediliyor. Anneler gününe özel mağazamızda yüzde 10 ile yüzde 50 arasında indirim yapacağız. Annelerimiz her zaman bizim en değerli varlıklarımız ve aile yapımızdır.  Ayrıca bu dönemde insanlarımız çok şanslı. İlk zamanlar Konya dışına ürün satarken erkek modellerinde 12 model vardı. Şuan da ise bin 500’ün üzerinde model var. Bayanlar ise hakeza öyle. Tek kolye ucundan gerdanlık takımına, üçlü setinden tek küpe ve yüzüğüne gibi çok geniş bir yelpaze çeşidimiz var. Bazen çok güzel modeller çıkıyor ve altın atölyeleri de o modelleri bizden alıyor” şeklinde konuştu.

4.jpg

Gümüş, doğası gereği kararır

Gümüşün özelliğinden dolayı kararmalar meydana geldiğini aktaran Büyükserin, “Gümüş, doğası gereği açık ortamda durduğu uzun süre sonucunda kararmalar meydana gelebilir. Gümüş ürünler tekrar parlatılabilir ürünler olduğu için, bizden alınan ürünleri müşterilerimiz bizlere tekrar getirdiği zaman parlatma işlemini yapıp tekrar teslim ediyoruz. İnsanlarımız kapalı bir yerde ürünü muhafaza ederlerse kararmanın önüne geçebilirler” dedi.

6.jpg

Hedefimiz her zaman kalite

En çok karşılaştıkları sorunlardan bahseden Büyükserin, “İnsanımız cep telefonunu çıkararak farklı sitelerdeki ürünleri göstererek ‘Bu 20 lira, sizde niye 35 lira’ diyor. Burada gümüşün ayarı çok önemli. Biz 925 ayar gümüş çalışıyoruz. Adam merdiven altı yapmış ve baksan 500 ayar bile gelmiyor. Düşük ayar hem de ince çalışmış. Bakır fazlalıkta yapılan yaptığı takı, tabi ki ucuz olacak. Bizim hedefimiz her zaman kalite” diye konuştu. 

5-001.jpg

7.jpg

dsc-1537.jpg

dsc-1534.jpg

dsc-1548.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.