43 öğrencinin kanı, First Lady'nin elinde

43 öğrencinin kanı, First Lady'nin elinde
Meksika'da bir ay önce kaybolan öğrencilerin ölüm emrini Guerrero eyaleti Belediye Başkanı'nın eşi Maria'nın "Onlara bir ders verin" diye verdiği iddia ediliyor. Başkan ve eşi her yerde aranıyor...

Meksika’da bir ay önce kaybolan 43 öğrencinin ölüm emrini Guerrero eyaleti Belediye Başkanı Jose Luis Abarca Velazquez'in eşi Maria de los AngelesPineda'nın verdiği iddia ediliyor. Kayıplara karışan başkan ve eşi, ülkede her yerde aranıyor.

Polis vurdu

Olayın olduğu 26 Eylül günü polis, Pineda'ya yabancı bir grubun şehre girdiğini söyledi. Bu kişilerin kendisini protesto etmeye geldiğini düşünen Pineda, polise 'Onlara ders verin' diye emretti. Ancak protestocu olduğu sanılan grup, başkentteki bir etkinliğe katılmak için yola çıkan ve Iguala'da mola veren masum öğrencilerdi. Polis, otobüslerle seyahat eden öğrencilerin önünü keserek ateş etmeye başladı. Olay yerinde 6 öğrenci yaşamını yitirdi. İddiaya göre, diğerleri de polis tarafından Guerreros Unidos mafyasını lideri Chuck'ye teslim edildi.  Mafya üyeleri öğrencilere önce işkence yaptı, ardından da canlı canlı yaktı. Bu olay sonrasında, ülkede protestolar gerçekleşti. Protestolar sonucu 22 polis gözaltına alındı.

Mafya lideri itiraf etti

Ancak çok fazla şey bilen polislerin konuşmasını istemeyen mafya üyeleri, hükümete "22 polisi bırakın yoksa bizim için çalışan politikacıların adlarını açıklarız. Savaş yeni başladı" yazılı bir tehdit mesajı gönderdi. Tehdide boyun eğmeyen Meksika hükümeti, mafya lideri Chuck'yi yakaladı. Chuck de ifadesinde, emri Pineda'nın verdiğini itiraf edince, Başkan ve eşi  Pineda için yakalama kararı çıkarıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.