44. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı

44. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı
Fuarda Türkiye 2 altın, 1 bronz madalya elde etti

CENEVRE (AA) - Türkiye, İsviçre'de düzenlenen 44. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı'nda, tanıttığı üç buluşuyla 2 altın, 1 bronz madalyanın sahibi oldu.

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) himayesinde Cenevre kentinde düzenlenen ve 40 ülkeden 700'e yakın buluşçunun katıldığı fuarda, çeşitli alanlarda yüksek teknoloji içeren veya günlük hayata ilişkin pratik çözümler sunan özgün yeni buluşlar tanıtıldı.

Türkiye, Türk Patent Enstitüsü'nün tanıttığı 3 buluş ile kendi kategorilerinde 85 uzmandan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda 2 altın ile 1 bronz madalya elde etti.

Fuarda, Adem Arıbaş ve Gürçağ Özler, "Katlanabilir demonte kutu tuğla sistemi" ile altın madalya kazanırken, Çin Buluş ve İnovasyon Delegasyonu Özel Ödülü ile Bükreş Politeknik Üniversitesi Özel Ödülü'ne de değer görüldü.

Şahin Öner de "Kavşaklarda kontrolü sağlayan bilgi panosu yapılanması" ile altın madalyanın sahibi oldu. Öner'in buluşu İran Araştırmacılar ve Buluşçular Enstitüsü Özel Ödülü'ne de layık bulundu.

Bronz madalya kazanan Türk buluşçu ise "Akışkanlığı düşük ürünler için elastik iç torbalı ve valf mekanizmalı ambalaj" ile Necat Emircan oldu. Emirican bu buluşuyla, Birleşik Arap Emirlikleri Özel Ödülü'nü de kazandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.