44 yıllık yol arkadaşı

44 yıllık yol arkadaşı
Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Nurettin Yılmaz, 1972'de satın aldığı kamyonuyla 44 yıldır yük taşımacılığı yapıyor- 85 liraya satın aldığı emektar "yol arkadaşı" ile çalışarak 6 çocuğunu büyüten Yılmaz, 50 yaşındaki aracının trafik kayı

SAMSUN (AA) - YAŞAR KARAMAN - Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Nurettin Yılmaz, 1972'de satın aldığı kamyonuyla 44 yıldır yük taşımacılığı yaparak geçimini sağlıyor.

Nurettin Yılmaz, 1972 yılında borçlanarak satın aldığı kamyonuyla 44 yıldır yük taşımacılığı yapıyor. Vatandaşlar arasında "Asker Dayı" olarak tanınan Nurettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu lakabın uzun süre askerlik yapmasından ve gençken sürekli giydiği asker kıyafetlerinden kaynaklandığını ifade etti.

Ekmek kapısı olan kamyonunu 36 yaşındayken satın aldığını anlatan Yılmaz, aracıyla birlikte yaşlandığını belirtiyor. 1966 model 50 yaşındaki kamyonunun trafik kayıtlarının tam olduğunu ifade eden Yılmaz, aracının boyası olmadığı için çok daha eski göründüğüne dikkati çekiyor.

Daha önce bu tarz kamyonlarda şoförlük yaptığını anlatan Nurettin Yılmaz, sonra kamyon almaya karar verdiğini ve 85 liraya borçlanarak bu aracı satın aldığını aktardı. O tarihten itibaren emektar kamyonu ile çalışmaya devam eden Yılmaz, 50 yaşındaki kamyonuyla ailesinin geçimini sağladığını, 4’ü kız 6 çocuğunu bu araçla yaptığı yük taşımacılığıyla büyüttüğünü söyledi.

44 yıldır birlikte olduğu kamyonu ile sadece 1 defa kaza yaptığını anlatan Nurettin Yılmaz, o kazanın da kendi hatasından kaynaklanmadığını ifade etti.

Kamyonunu yenilemek istediğini fakat imkanının olmadığını belirten Yılmaz, aracıyla çalışarak yaşamını sürdüreceğini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.