5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü
Kayseri Baro Başkanı Konaç:- "Her türlü siyasi çekişmeleri, dünya görüşlerini ve farklı yaşam biçimlerimizi bir kenara koyarak vatanımızın, bayrağımızın ve devletimizin birliği üzerine tam bir ittifak halinde olmamız gerekir"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Her türlü siyasi çekişmeleri, dünya görüşlerini ve farklı yaşam biçimlerimizi bir kenara koyarak vatanımızın, bayrağımızın ve devletimizin birliği üzerine tam bir ittifak halinde olmamız gerekir." dedi.

Konaç ve yönetim kurulu üyeleri, Avukatlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Fevzi Konaç, daha sonra baro salonunda düzenlediği basın toplantısında, terör olayları ve şehitlerin acısı dolayısıyla Avukatlar Günü'nü buruk kutladıklarını belirtti.

Vatanın ve toprağın olmadığı, birliğin ve bütünlüğün tesis edilemediği bir ülkede ne hürriyetten, ne güvenlik içinde yaşayan insandan ne de insanın en kutsal hakkı olan savunma hakkını kendilerine meslek edinen avukattan söz edilemeyeceğini dile getiren Konaç, şöyle devam etti:

"Terörle mücadelede devletimiz büyük bir çaba gösteriyor. Her gün gelen şehit haberleri ile gönlümüz yanıyor. Doğu ve güneydoğu bölgemiz, masum bölge insanı için yaşanılamaz hale geldi. İçeriden ve dışarıdan çizilen senaryolarla ülkemiz büyük bir oyunun ortasında kalmış durumda. Böyle bir ortamda her türlü siyasi çekişmeleri, dünya görüşlerini ve farklı yaşam biçimlerimizi bir kenara koyarak vatanımızın, bayrağımızın ve devletimizin birliği üzerine tam bir ittifak halinde olmamız gerekir diye düşünüyoruz. Bu zor zamanda vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.