"5. Türkiye Değer Ödülleri"

"5. Türkiye Değer Ödülleri"
Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi Genel Koordinatörü Yiğit:- "Türkiye Değer Ödülleri'yle yerel ve evrensel değerleri öğrencilerin, okulların gündemine almasını, bununla ilgili duygu ve düşüncelerinin olmasını istiyoruz"

İSTANBUL (AA) - Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi Genel Koordinatörü Hulusi Yiğit, Türkiye Değer Ödülleri'yle yerel ve evrensel değerleri, öğrencilerin ve okulların gündemine almasını, bununla ilgili duygu ve düşüncelerinin olmasını istediklerini belirtti.

Yiğit, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde bu yıl sorumluluk temasıyla beşincisi düzenlenen "Türkiye Değer Ödülleri"ne ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödüllerin ülke çapında 3 yıldır düzenlendiğini ve her yıl bir değeri ön plana çıkardıklarını belirtti.

Türkiye'deki tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin hedef kitle olduğunu anlatan Yiğit, öğrencilerle "değer ödülü" ve "eser ödülü" olmak üzere 2 kategoride muhatap olduklarını, değer ödülü kategorisinde öğrencilerin doğrudan başvurusunun söz konusu olmadığını, sorumlu davranışlarıyla öne çıkan öğrencileri, öğretmeni veya okul yönetiminin aday gösterdiğini aktardı.

Öğretmen veya okul yöneticisinin, aday öğrencinin davranışlarını hikaye şeklinde kaleme alarak başvuruyu gerçekleştirdiğini, bu kapsamda dereceye giren öğrencinin "değer ödülü", öğretmeninin ise "teşvik ödülü" almaya hak kazandığını belirten Yiğit, eser ödülüne ise öğrencilerin kısa film, hikaye, şiir, karikatür ve resim dallarında başvurduğunu kaydetti.

Okullarda genellikle öğrencilerin akademik başarılarına yönelik yarışmaların düzenlendiğine dikkati çeken Yiğit, "Yerel ve evrensel değerleri, öğrencilerin, okulların gündemine almasını, bununla ilgili duygu ve düşüncelerinin olmasını istiyoruz. Sadece akademik başarıyı teşvik eden bir eğitim sisteminden ziyade, aslında öğrencilerimizin çok değerli davranışları var. Bu davranışların ön plana çıkmasını ve toplumla paylaşılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Yiğit, bu ödüllerin öğrenciler için farklı bir motivasyon kaynağı olduğunu, bu tür çalışmaların dezavantajlı bölgelerde okuyan öğrenciler için çok daha değerli olduğunu belirterek, başvuruların 3 ay önce başladığını ve 15 Mart'ta sona ereceğini ifade etti.

Geçen yıl her 2 kategoride 110 bin başvuru aldıklarını, ödül töreninin 9 Mayıs'ta Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirileceğini dile getiren Hulusi Yiğit, ilerleyen yıllarda yalnızca ortaokul ve lise öğrencilerini değil, toplumun her kesiminden insanı kapsayacak şekilde bu ödülleri vermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Değer ödülü kategorisinde birinci olan öğrenciye 6 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 4 bin; eser ödülü kategorisinde birincilere 6 bin lira Ensar bursu, değer ödülü kategorisinde öğrenci adına yarışmaya başvuran öğretmen veya okul yöneticilerine de 4 bin lira teşvik ödülü takdim edilecek.

Yarışmayla ilgili www.ensar.org adresinden bilgi alınabiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.