5 yaşında ama IQ’su 153

5 yaşında ama IQ’su 153
5 yaşındaki Eren Akdoğan, Amerika’daki üstün zekalılar okulu Edison Regional Gifted Center’ın sınavında birinci olarak tam burs kazandı.

Erman-Esra Serin Akdoğan çiftinin 5 yaşındaki oğlu Eren Akdoğan ve kardeşi Deniz, Amerika2da yaşıyor. Amerika’da yılda bir kez düzenlenen üstün zekalı çocukları belirlemek için Regional Gifted Center Admissions Testing sınavı gerçekleştirildi. Kreşteki öğretmenlerinin yönlendirmesi ile Eren Akdoğan sınava girdi. 3 bin 500 kişinin girdiği sınavda Eren, ABD'nin üstün zekalılar eğitiminde en prestijli okuluna alınacak 28 kişi içinden birinci olmayı başardı.

İLK TÜRK OLDU

Amerika’daki üstün zekalılar okuluna kabul edilen Eren Akdoğan birinciliği ile tam burs kazandı. Baba Erman Akdoğan ise, konu ile ilgili,  "ABD'de doğan Eren, 2 ile 4.5 yaş arasında Türkiye'deydi. Geçtiğimiz Ağustos buraya geldi. Anadili İngilizce değil ve hiçbir hazırlığı da yoktu. Çok umutlu değildik. Aileler, bu sınav için çocuklarını 2 yaşında kurslara gönderiyormuş. Eren rekor kırarak, birinci olunca herkes çok şaşırdı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.