500 yetim gönüllerince eğlendi

500 yetim gönüllerince eğlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen programda, yetim çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi- Nasreddin Hoca ve palyaço kostümlü gençlerle halat çekme, koşu, ip atlama, futbol ve hentbol gibi çeşitli oyunlar oynayan çocuklar, daha sonra hep b

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından 500 yetim çocuğa yönelik, "Yetim Dayanışma Günleri" programı düzenlendi.

"Yetim Dayanışma Günleri" etkinliği kapsamında, kent genelindeki yetim çocuklar, evlerinden servislerle alınarak, merkez Karaköprü ilçesindeki Hatice Kübra Kız Anadolu Lisesi bahçesine, getirildi.

Nasreddin Hoca ve palyaço kostümlü gençler öncülüğünde halat çekme, koşu, ip atlama, futbol ve hentbol gibi çeşitli oyunlar oynayan çocuklara, daha sonra öğle yemeği ikram edildi.

Yemeğin ardından çocuklara, zarflar içerisinde nakdi yardım verildi.

İHH İl Temsilcisi Behçet Atilla, yardım çalışmalarını hayırseverlerin desteğiyle sürdürdüklerini belirterek, başta Türkiye olmak üzere, dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya çalıştıklarını, yetimlerin barınma, gıda, giysi, eğitim ve sağlık giderlerinin düzenli olarak karşılandığını kaydetti.

Atilla, 5 yıldır geleneksel olarak, "Yetim Dayanışma Günleri" etkinliği düzenlediklerini anımsatarak, "Bugün Şanlıurfa'da 500 yetim çocuğumuzu sevindiriyoruz. Daha önce farklı ilçelerde benzer etkinlikler düzenledik. Bu yetim çocuklarımızı bir gün bile olsa bir araya getirip, mutlu etmenin sevincini yaşıyoruz. Farklı bir gün yaşattığımız çocuklarımıza desteklerinden dolayı sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız çocukların gündemini değiştirerek, farklı bir gün yaşatmaktı, bunu başardığımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Etkinliğe İl Müftüsü İhsan Açık ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.