51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali
Festivalde, organ nakliyle hayata tutunmayı başaran ve kendisini yaşama döndürecek kahramanı bekleyen hastaların hikayelerini anlatan "Yeni Hayat" adlı belgesel gösterilecek

Bu yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, organ bağışının önemini anlatan "Yeni Hayat" adlı belgesel izleyici ile buluşacak. 

Gazeteci, yazar Tuluhan Tekelioğlu tarafından hazırlanan, sponsorluğunu Medical Park Hastaneler Grubu'nun üstlendiği "Yeni Hayat" belgeseli, ilk kez Altın Portakal'da gösterime sunulacak. Yarın saat 18.30'da Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda seyirci ile buluşacak filmde, organ nakli ile hayata tutunmayı başaran ve kendisini yaşama döndürecek kahramanını bekleyen hastaların hikayeleri anlatılıyor. Belgesel, yaşamak için mücadele veren insanlarla yaşamdan sonra hatırlanmak isteyenlerin karşılaşma hikayesini, organ nakli sürecini izleyiciye aktarıyor. 

Belgeselin gösteriminin ardından izleyiciler, Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan organ bağışı stantlarında organlarını bağışlayabilecek.

- "İnsanlar organlarını bağışlamaktan çekiniyor"

Belgeselin yönetmenliğini üstlenen Tuluhan Tekelioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, organ bağışının Türkiye'de hala bir tabu olduğunu, insanların öldüğünde toprak olacak organlarını bağışlamaktan çekindiğini belirtti. 

"Yeni Hayat" belgeselinin insanları, insanlığın başka bir yüzüyle karşı karşıya getirdiğini anlatan Tekelioğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"15 gün, 12 saat boyunca, eş zamanlı olarak kameraya kaydettiğimiz görüntüler, bugüne kadar görmekten kaçındığımız hayatın gerçekleri. Belgeselde, hiçbir kaygı duymadan büyük cesaretle organlarını sevdiklerine bağışlayan insanlar, hayatın kıyısındayken yaşama tutunabilen çocuklar, yetişkinler ve o insanların hayatta kalması için kendini adamış organ nakli hekimleri yer alıyor."

Türkiye'de organ bağış oranının düşüklüğünden yakınan Tekelioğlu, Antalya'nın ise bu konuya daha duyarlı olduğunu ifade etti. 

Tekelioğlu, ekibiyle iki hafta süren çekimlerde karşılarına çıkan hastalarla gerçek hikayeler üzerine, gerçek kişilerle belgeseli hazırladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Onların iyileşmesi de çok önemliydi, ölseydi belki bu belgeseli çıkaramayacaktık. Canlandırmalar çekmiştik ama onları çöpe attık, çünkü gerek kalmadı. Belgesel ile Türkiye'ye yeni bir hayatın, insanın insana verebileceği en büyük hediyenin yaşam olduğunu göstermek istedik."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.