51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali
İptal edilen Ulusal Belgesel Yarışması'ndan çekilmeyen belgesellerden "Küçük Kara Balıklar Güneydoğu'da Çocuk Olmak" filminin galası yapıldı

Bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, çoğunluğu çekildiği için iptal edilen Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında "Küçük Kara Balıklar Güneydoğu'da Çocuk Olmak" adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

Yönetmenliğini A. Haluk Ünal, Ezel Akay, Serpil Güler, Cem Terbiyeli ve Önder İnce'nin yaptığı belgesel, Migros AVM'de sanat severlerle buluştu. Belgeseli, yönetmenler, katılımcılar ile sinema severler izledi. 

Gösterim sonrası yapılan söyleşide, yönetmenlerden Haluk Ünal, belgesel sürecinin 2 yılı kapsadığını söyledi. Çocukların gözüyle doğuda yaşananları filmde anlattıklarını belirten Ünal, film ile meslek kariyerlerini geliştirmeyi değil, birinci derecede toplumsal sorumlulukları gereği çözüm sürecine katkı sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

Film ile batı yakasındaki insanların empati kurmalarına vesile olmak istediklerini dile getiren Ünal, bölge insanının film için kendilerine oldukça yardım ettiklerini bildirdi. 

Belgeseli, "Çözüm süreci çerçevesinde geleceğe yönelik adım atılmış bir film" şeklinde değerlendiren yönetmenlerden Ezel Akay da umut dolu bir film olduğunu belirtti. Akay, filmin daha fazla insan tarafından izlenilmesini temenni etti. 

- Belgeselin konusu

Çocukluğunu Güneydoğu'da geçirmiş ve geçirmekte olan 11 kişinin tanıklıkları üzerine kurulu olan belgesel, 1990'larda, 2000'lerde ve 2010'larda çocukluklarını yaşayamayanların hikayesi anlatılıyor.

İçlerinde taş atanı, ayağı taşa değmemiş olanı var ama hepsi de savaştan nasibini almış. Filmde, çocuk yaşta maruz kalınan, insan aklının alamayacağı zulme rağmen insan kalmayı başarmanın hikayesi yer alıyor. Film, Kürt toplumunu bir çocuğun gözünden yansıtıyor. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.