52. Kütüphane Haftası

52. Kütüphane Haftası
YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, en fazla kitap okuyan yetişkin ve öğrencilere ödül verildi. Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde, 52....

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, en fazla kitap okuyan yetişkin ve öğrencilere ödül verildi.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Programa, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenci katıldı.

İbiş, programda yaptığı konuşmada, kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemez olduğunu söyledi.

Bilimin ve sanatın temelinin kitaba dayandığını ifade eden İbiş, “İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kitaplar, tarihi yansıtan, geleceğe ışık tutan, ilerlemeye ve bilime giden yoldur. Düzenlediğimiz etkinliklerle amacımız, halkımıza ve öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırarak kitaplardan daha çok yararlanmasını sağlamaktır.” dedi.

Programda, İl Halk Kütüphanesinde en fazla kitap okuyan yetişkinlerde Osman Solmaz, ilköğretim öğrencilerinden ise Ali İpeker ve Ezel Suna Daşdemir'e ödülleri verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.