56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu "Konya-Konya" etabının güzergahı belli oldu

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu "Konya-Konya" etabının güzergahı belli oldu
56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu "Konya-Konya" etabı ne zaman?Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Konya-Konya etabı güzergahı? 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunda Konya'da etap güzergahı belli oldu.

Bu yıl 56'ncısı düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda (TUR 2021) etap detayları belli oldu. 11 Nisan’da Nevşehir-Kapadokya etabıyla start alacak turun 12 Nisan Pazartesi günü geçilecek 2. etabı olan "Konya-Konya" etabının güzergahı belli oldu.

 

konya-konya-etap-001.jpg

START MEVLANA MEYDANI

BİTİŞ KÜLTÜRPARK

Startı Mevlana Meydanı’ndan verilecek  yarışın gerçek startı Meram Yeniyol'da başlayacak 144,9 kilometrelik Konya-Konya etabında pedallar; Sultanşah Caddesi, İhsaniye Caddesinden geçtikten sonra Meram Yeni Yol’a oradan da Konya-Antalya Çevre Yoluna çıkacak. Erenkaya'ya ulaşmadan önce Kayalı istikametine dönülecek turda Gökyurt’tan (Klistra) geçildikten sonra Konya-Akören yoluna gelinecek. Daha sonra Hatunsaray’a istikametine dönecek sporcular Hatıp Caddesi'nden tekrar Antalya Çevre Yoluna gelecek. Buradan Ahmet Özcan-Fetih Caddesi güzergahına geçecek pedallar Belh Kavşağı’ndan Ankara Yoluna çıkacak. Büyük Kayacık’a kadar pedal çevirdikten sonra İstanbul yoluna dönüş yapılacak turda sporcular, İstanbul Yolu'ndan Rauf Denktaş Caddesine kadar pedal çevirecek. Son 3 km de Nalçacı Caddesi'nden Alaeddin Tepesi güzergahına dönecek tur Kültürpark’ta sona erecek.

 

baslangic.jpg

son-3-km-002.jpg

 

LİDER FORMALARI

Konya-Konya etabında; 1. “Tırmanış Primi” (Kırmızı mayo) Konya-Antalya 24,1 km’de ve 2. “Tırmanış Primi” Konya-Akören yolunda 68,6. km’de, “Sprint” primi  (Yeşil mayo) Konya-Ankara yolunda 108,5 km’de ve “Türkiye Güzellikleri” primi de (Beyaz mayo) Konya-İstanbul Yolu’nda 127,3. km’de verilecek.

Nevşehir-Kapadokya etabının kazananı tur lideri ise Turkuaz mayoyla mücadele edecek.

stage1-tur2021-istanbul-sakarya-jpg-1.jpg

TURDA ETAPLAR

1. Etap: Nevşehir-Kapadokya (167,3 kilometre)

2. Etap: Konya-Konya (144,9 kilometre)

3. Etap: Beyşehir-Alanya (212,6 kilometre)

4. Etap: Alanya-Kemer (184,4 kilometre)

5. Etap: Kemer-Elmalı (Göğübeli) (160,3 kilometre)

6. Etap: Fethiye-Marmaris (129,1 kilometre)

7. Etap: Marmaris-Turgutreis (180 kilometre)

8. Etap: Bodrum-Kuşadası (160,3 kilometre)

aw512512-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.