56 nitelikli dolandırıcılık olayına karışan şahıs pes dedirtti

56 nitelikli dolandırıcılık olayına karışan şahıs pes dedirtti
Bilecik'te 56 nitelikli dolandırıcılık olayına karışan şahsın adliye çıkarken pişkinliği pes dedirtti.

Bilecik'te 56 nitelikli dolandırıcılık olayına karışan şahsın adliye çıkarken pişkinliği pes dedirtti. 1.5 milyon Türk lirası ortalamsında dolandırıcılık yapan İ.Ö., adliyeye çıkarken, "Çeken gazeteci arkadaşlarım hepiniz yargı önünde hesap vereceksiniz" dedi.

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturmada, Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğünce "Nitelikli Dolandırıcılık" olaylarının aydınlatılması maksadıyla yapılan "Kara Kovan" isimli operasyon kapsamında İ.Ö. Bursa'da, G.O İstanbul'da yakalanarak gözaltına alınarak Bilecik'e getirildi.

Şüpheli şahısların, Türkiye genelinde demir, şeker, pizza harcı gibi ürünleri yüksek kazanç sağlama vaadi ile satıyor gibi görünerek yabancı uyruklu şahıslar adına yapılmış hatlar ile şahısları arayarak güven telkin edip ücretini 3'üncü şahısların hesabına göndertmek sureti ile dolandırdıkları belirtildi.

Şahısların ülke genelinde 56 nitelikli dolandırıcılık olayına karıştıkları ve bu olaylarda vatandaşlardan toplamda 1.5 milyon Türk lirası ortalamasında para dolandırdıkları tespit edildi.

PES DEDİRTTİ

1'i bayan iki şüpheliden İ. Ö. isimli şahıs adliyeye çıkarken, "Çeken gazeteci arkadaşlarım, hepiniz yargı önünde hesap vereceksiniz" dedi. Şahıslardan İ. Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, G.O. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.