6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'na Doğru

6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'na Doğru
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi desteğiyle geleneksel olarak düzenlenen "6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması" 13 Ekim'de gerçekleştirilecek

ADANA (AA) - Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi desteğiyle geleneksel olarak düzenlenen "6. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması" 13 Ekim Cuma günü yapılacak.

Adana Sanayi Odası (ADASO) ile Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, yaptığı yazılı açıklamada, Adana Müzesi'nde düzenlenecek yarışmanın, dokuma kumaş üretiminde tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmak, tasarımcılara ve genç adaylara kendilerini ifade etme şansı yaratmak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Tekstil sektörü açısından büyük önem taşıyan tasarım yarışmasıyla amaçlarının tüm dünyaya Türkiye'yi tanıtmak, tekstilde taklit eden değil taklit edilen ülke olmak ve taklit edilen tasarımcılar yetiştirmek olduğunu ifade eden Kıvanç, yarışmaya 83 başvurunun gerçekleştiğini ancak bunlardan 10'unun finalde yarışacağını belirtti.

Kıvanç, her geçen yıl daha fazla genç tasarımcıya ulaştıklarını, hem bölgenin hem de ülkenin tasarım çehresini değiştirmek için aralıksız çalıştıklarını kaydetti.

Tekstil sektörünün, yarattığı istihdamla ve yaptığı ihracatla stratejik öneminin devam ettirdiğini vurgulayan Kıvanç, uluslararası pazarlarda daha etkin rol alabilmek için moda ve tasarımın ön planda tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Yarışmada, dereceye giren ilk 3 finalist para ödülüyle ödüllendirilecek ve birinci olan finalist Ekonomi Bakanlığı desteği ile 2 yıl yurtdışı eğitim hakkı kazanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.