6. Dünya Geleneksel Wushu Şampiyonası

6. Dünya Geleneksel Wushu Şampiyonası
Şampiyonada 17 madalya kazanan Wushu Türkiye Milli Takımı yurda döndü

İSTANBUL  (AA) - Çin'de düzenlenen 6. Dünya Geleneksel Wushu Şampiyonası'nda 17 madalya kazanan Türkiye Milli Takımı yurda döndü. 

Çin'in Chizhou kentinde düzenlenen şampiyonada 4 dünya şampiyonluğu, 6 dünya ikinciliği ve 7 dünya üçüncülüğü elde eden Wushu Türkiye Milli Takımı sporcuları ve beraberindeki antrenörleri Türk Hava Yolları'nın Pekin-İstanbul uçağı ile Atatürk Havalimanı'na ulaştı. Havalimanına çiçekler ve Türk bayrakları gelen wushucular ve aileleri tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan milli takım sporcuları, elde ettikleri başarıdan çok memnun olduklarını ifade etti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, wushu sporunun anavatanı olan Çin'de düzenlenen şampiyonada elde ettikleri başarının çok önemli olduğunu belirterek, "Sporcularımız her gün düzenli olarak sürdürdükleri çalışmalarla bu başarıları elde etti. Böyle zor bir şampiyonada, Türkiye Milli Takımı bu sporun devleri arasındaki yerini aldı. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.