6. Uluslararası Çocuk Buluşması

6. Uluslararası Çocuk Buluşması
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın dünyanın farkı ülkelerinden "sponsor aile sistemi" ile desteklediği yetimleri buluşturduğu program kapsamında Türkiye'ye gelen çocuklar, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti

 İHH İnsani Yardım Vakfı'nın dünyanın farkı ülkelerinden "sponsor aile sistemi" ile desteklediği yetimleri buluşturduğu "6. Uluslararası Çocuk Buluşması" kapsamında Türkiye'ye gelen çocuklar, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

6. Uluslararası Çocuk Buluşması çerçevesinde 13 ülkeden gelen 75 çocuk, Türkiye'de 10 gün konaklayacak. Çocuklar, İstanbul ve Bursa'yı kapsayacak bir gezi programına çıkarılacak. 

Aralarında Suriye ve Arnavutluk'tan gelen çocukların bulunduğu bir grup da AA İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bölge Müdür Vekili Sabri Çelebioğlu tarafından karşılanan çocuklar, haber ve görüntü servislerini gezdi.

Bölge müdürlüğü çalışanları, çocuklarla hatıra fotoğraf da çektirdi. 

Çocuklar, Bölge Müdür Vekili Çelebioğlu'na bir tablo hediye etti. 

- Etkinliğin finali 18 Ekim'de

6. Uluslararası Çocuk Buluşması, "yetimler konusundaki duyarlılık için teşekkür etmek", "yetimler ile onlara destek olan aileleri buluşturmak" ve "farklı kültürlerden yetim çocukları bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak" amacıyla 2005'te başlatıldı.

Etkinlik çerçevesinde Türkiye'de 10 gün konaklayacak çocuklar, İstanbul ve Bursa'yı kapsayan bir gezi programına çıkacak, bazı televizyon ve radyo programlarına katılacak. 

Programa, Türkiye'nin yanı sıra Moritanya, Somali, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka'dan çocuklar katılacak.

Kültürlerarası yakınlaşmaya katkıda bulunmayı hedefleyen etkinliğin 18 Ekim'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak finaline Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.