"6. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali"

"6. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali"
Her yıl 7 kentin 7 İslam büyüğünü tema edinen festivalin başvuruları başladı

BURSA (AA) - Bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali"ne başvurular başladı.

Ehli Sanat Sinema ve Kültür Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali kapsamında "Kısa Film Senaryo" ve "Kısa Film" yarışmaları düzenlenecek.

Her yıl 7 kentin 7 İslam büyüğünü tema alan festivalde, bu yıl "Geçmişten Günümüze Bilim" başlığı altında teknolojinin ilk kaşifleri konu alınıyor.

Şırnak'tan El Cezeri, Malaga'dan Abbas İbn Firnas, Bursa'dan Kadızade Rumi, Basra'dan İbni Heysem, Cordoba'dan El Zehravi, Küfe'den Kındi, ve Tus'tan Cabir Bin Hayyan'ın tema edinildiği festivalde 2 kategorideki yarışmalar kapsamında 11 ödül karşılığı 36 bin 500 lira verilecek.

Festival kapsamında açılan senaryo yarışmasında, belirlenen 7 konu ile ilgili 7 en iyi senaryo seçilecek. Senaryo birincileri proje başına 2 bin lira ödül alacak.

Maddi ödülün dışında, senaryo yarışmasında verilen 7 temanın birincilerinin eserleri, Ehli Sanat Sinema ve Kültür Derneği tarafından film haline getirilecek. Senaryo yarışması başvuruları 1 Mayıs'ta sona erecek.

Kısa film yarışmasına ise insani değerleri yücelten tüm kısa filmlerin katılımı sağlanacak. Katılım sağlayan kısa filmler arasından finale kalan en iyi 7 kısa film gösterimlere alınacak. Halk gösterimlerinin ardından, kısa film kategorisinde en iyi 4 film ödüllendirilecek.

Festivalde, en iyi filmin sahibine 10 bin, ikinciye 5 bin 500 üçüncüye ise 5 bin lira ödül verilecek. 4. filmin sahibi mansiyonla ödüllendirilecek.

Kısa Film yarışmaları, 31 Temmuz 2019'da sona erecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.