60 yaşında resim öğreniyorlar

60 yaşında resim öğreniyorlar
Erzincan'da SODES kapsamında başlatılan "Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda" projesi kapsamında, 60 yaş üzeri kişilere resim kursu veriliyor

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında başlatılan "Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda" projesi kapsamında, 60 yaş üzeri kişilere resim kursu veriliyor.

Erzincan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde bulunan resim atölyesinde verilen kurslara, 60-75 yaş arası yaşta 10 kadın başladı. Haftada iki gün verilen kurslar, 4 ay sürecek ve toplam 168 saat eğitim verilecek.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy,kursiyer kadınları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Kahraman, yaptığı açıklamada, "'Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda' projesi kapsamında 60 yaş üzeri insanlarımızı evlerinden alıyoruz. İnsanlarımız, burada tüm duygu ve düşüncelerini resme yansıtıyorlar" dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise 60 yaş üzeri yaşlıları sosyal hayata kazandırmak için böyle bir kurs başlattıklarını söyledi.

Resim öğretmeni Cem Bahadır Çevik de "Daha önce ellerine fırça almamış bu teyzelerimize, ablalarımıza 60 yaşın üzerinde nelerin yapılabileceğini hem kendilerinin inanmalarını hem de örnek teşkil edip başka insanlara da göstermelerini amaçlıyoruz" dedi.

-Kursiyerler heyecanlı

Kursa katılan 75 yaşındaki 2 çocuk 5 torun sahibi Güldiyar Yeşilkaya, "Ben çok memnun kaldım kursa geldiğim için. Moralim düzeldi. Bu yaştan sonrada gelip bunu böyle yapmak biraz bana zevk verdi. Sabırsızlıkla pazartesi perşembeyi bekliyorum" dedi.

Şimdiye kadar eline hiç fırça almadığını söyleyen 66 yaşındaki 3 çocuk 7 torun sahibi Ayşe Koral ise "Çok şeyler gördük hiç elimize fırça almamıştık. Çok güzel şeyler yapmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.