60 yaşında üçüncü üniversiteyi bitirdi avukat oldu

60 yaşında üçüncü üniversiteyi bitirdi avukat oldu
Gazi Üniversitesinde kimya öğretmenliği ve Ege Üniversitesinde zootekni bölümlerini bitiren 60 yaşındaki Ercan Türker, hukuk fakültesinden aldığı üçüncü diplomayla avukatlık mesleğine adım attı- Türker:- "Üniversiteye öğrenci hazırladığım için sınavlar pa

BURSA (AA) - Bursa'da özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapan 60 yaşındaki Ercan Türker, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Hukuk Fakültesindeki eğitimi tamamlayarak diplomasını aldı.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümlerinden mezun olan Türker, UÜ Hukuk Fakültesini de bitirdi.

Türker'e üçüncü yükseköğretim diploması, 2015-2016 akademik yılı güz dönemi mezuniyet töreninde UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından verildi.

Türker de Bursa Barosuna kayıt yaptırdığını ve avukatlık yapma hakkı kazandığını belirtti.

Sınavlara hazırlanmayı bir yaşam felsefesi olarak gördüğünü ifade eden Türker, şunları kaydetti:

"Öğrenci olmak, eğitimin içinde olmak hoşuma gidiyor. Mesleğim dolayısıyla öğrencilerle sürekli iç içeyim. Öğretmenlik mesleğinde 40'ıncı yılımı dolduruyorum. Sürekli üniversiteye öğrenci hazırladığım için sınavlar benim bir parçam oldu. Öğrencilerimi sınavlara hazırlarken imkan buldukça üniversite sınavlarına girdim, en sonunda da UÜ Hukuk Fakültesini kazandım. Burayı da bitirdim. Öğretmenlik yapmayı düşünmüyorum. Bugünden sonra avukatlık yapacağım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.