60 yıldır torna tezgahının başında

60 yıldır torna tezgahının başında
Amasya'nın Merzifon ilçesinde 78 yaşındaki Yusuf Şengün, ilerleyen yaşına rağmen 60 yıldır yaptığı mesleğinde yenilik peşinde koşuyor- Şengün:- "78 yaşındayım ama hala işimde bir yenilik yapmak, değişik işler ortaya koymak için çalışıyorum. Çalışmaktan ki

AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki torna ustası Yusuf Şengün, mesleğine duyduğu sevgi ve çalışma azmiyle gençlere örnek oluyor.

Şengün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda dayısının yanında çırak olarak başladığı mesleğini yaklaşık 60 yıldır icra ettiğini söyledi.

Mesleğini severek yaptığını ve bir gün bile bıkkınlık yaşamadığını anlatan Şengün, "18 yaşımdan beri sanatımı hiç durmaksızın devam ettiriyorum. İşimi severek yapıyorum. Mesleğimi dayımın yanında çırak olarak öğrendim ve ona çok şey borçluyum. Gelecek nesillere örnek olmak için bu yaşta çalışıyorum. Ben bu meslekle helal para kazanarak 5 çocuk büyüttüm, mutluyum gururluyum." dedi.

- Dükkanını tıraşsız ve kravatsız açmıyor

Her gün erken saatte uyandığını, tıraş olup kravatını taktıktan sonra dükkanına geldiğini ifade eden Şengün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dükkanıma geldikten sonra önce bir çevre temizliği yapıyorum ve işime koyuluyorum. Gençlere örnek olup mesleğe özendirmek için sağlığım el verdikçe çalışmaya devam edeceğim. Masa başı iş bekleyen gençler çok yanlış yapıyorlar, bir sanatının olması, kendi işini yapman çok önemli. Kendi işini yaparsan ne kadar çok çalışırsan o kadar çok kazanırsın ama birinin yanında çalışırsan standart bir maaşın olur. Gençler işini şansa bırakmasın, çalışmaya bıraksın, ne kadar çok çalışırsan o kadar çok kazanırsın. Genç arkadaşlar teknolojiyi takip etsinler, iş yerleri ve kendileri bakımlı olsun. Müşteri dükkana geldiğinde önce sana bakar, daha sonra iş yerine bakar eğer pisse 'bu ustadan bana hayır gelmez' der. Ben kendi temizliğime ve dükkanımın temizliğine dikkat ederim. Bu müşterilerime saygıyı gösterir."

Sağlıklı kalmak ve gelecek nesillere karşı sorumluluk hissettiği için emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ettiğini belirten Şengün, "Emekli olan arkadaşlara da tavsiyem ellerinden geldiğince çalışsınlar. Ben sağlığımı çalışmama borçluyum, çalışan demir pas tutmaz. Ben 78 yaşındayım ama hala işimde bir yenilik yapmak, değişik işler ortaya koymak için çalışıyorum. Çalışmaktan kimseye zarar gelmez ama işini doğru yapacaksın, helal para kazanacaksın ve mesleğinin devamı için gençleri yetiştireceksin." ifadelerini kullandı.

- "Onu gördükçe çalışma azmimiz artıyor"

Şengün'ün dükkan komşusu Sedat Erişgin ise 78 yaşındaki ustanın iş ahlakı ve titiz çalışmasıyla örnek olduğunu vurgulayarak, "Yusuf amca her anlamıyla bize örnek oluyor. Takıldığımız konularda ondan akıl alıyoruz, onun tavsiyelerine ihtiyacımız oluyor. Esnaflık nedir diye sorsalar Yusuf amcayı gösterebilirim. Onun çalışkanlığı, beyefendiliği bütün esnafa örnek oluyor. Onu gördükçe çalışma azmimiz artıyor. Allah ona uzun ömürler versin, ondan öğreneceğimiz çok şey var." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.