600 personel karla mücadele için seferber oldu

600 personel karla mücadele için seferber oldu
Van Büyükşehir Belediyesi, etkisi altına aldığı Van'ı kar yağışı sonrası kent genelinde yaklaşık 600 personel ve 370 iş makinesiyle yürüttüğü faaliyetlerle kapalı 142 yerleşim yerinden 60 tanesinin yolunu yeniden ulaşıma açtı.

Van genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri; İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri öncelikli olmak üzere Başkale, Gürpınar, Çatak, Erciş, Muradiye ve Saray ilçelerinde ulaşıma kapanan mahalle yollarını otomobillere açmak için yoğun mesai ve çalışma harcıyor. Meteorolojik analizlere dikkate alarak tedbirlerini alan Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece saatlerinde başlayıp gün içinde aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası başladığı karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan Gürpınar ilçesi Kırkgeçit bölgesindeki Topyıldız, Geziyurt, Dikbıyık, Akdoğu, ve Kalkanlı mahalle yolları yapılan çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.

iha-20231121aw081548-2-1.jpg

Mevsimin ilk karının yağdığını belirten Geziyurt Mahalle sakinlerinden Samet Avcı, Van Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından memnun olduklarını söyledi. Geçmişte mahalle yollarının günlerce kapalı kaldığını ifade eden Avcı, "Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarından memnunuz. Yollarımız aynı gün içinde ulaşıma açılıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yollarımız hiçbir zaman kapalı bırakılmıyor. Biz aramasak bile ekipler gelip yolumuzu açıyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.