6'lı masada "İYİ Parti-CHP" gerilimi sürüyor

6'lı masada "İYİ Parti-CHP" gerilimi sürüyor
6'lı masada "İYİ Parti-CHP" gerilimi bitmek bilmiyor. Kavga sürerken sallanan masayı ayakta tutmak isteyenler de yaşanan rahatsızlığı gizlemiyorlar.

6'lı masada ısrarla aday olmak isteyen ve "önümden çekilin" mesajı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile onun adaylığına bir türlü yeşil ışık yakmayan İYİ Parti cephesi ile CHP cephesi arasında gerilim devam ediyor.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay üzerinden devam eden adaylık kavgası sürerken sallanan masayı ayakta tutmak isteyenler de yaşanan rahatsızlığı gizlemiyorlar.

6l-masa.jpg

CAN ATAKLI: AĞIRALİOĞLU MASAYI SABOTE ETMEYE SOYUNMUŞ

CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Can Ataklı, Yavuz Ağıralioğlu'nun masayı sabote etmekle suçladı.

Ataklı bugünkü yazısında İYİ Partili Ağıralioğlu'na sert sözlerle yüklendi. Ağıralioğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde seçimin kazanılamayacağı yönündeki görüşleri ve Engin Altay ile atışmasını değerlendiren Ataklı, bunların iyi niyetli olmadığını öne sürdü.

Ataklı şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti'nin sağı solu belli olmayan BBP kökenli Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ortalığı karıştırdı. İYİ Parti'li milletvekili bir televizyon kanalında Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istediğini çünkü bu durumda kendisinin rahatlıkla kazanacağını söyledi. Kılıçaroğlu'nun adaylığını "istemediklerini" de söyleyen Ağıralioğlu "Aday olursa kazanamayız" dedi. Ağıralioğlu açıkça 6'lı masayı sabote etmeye soyunmuş durumda. 6'lı masa henüz aday belirlemedi, liderler bir irade beyanında bulunmadı kimi CHP'lilerin "Kılıçdaroğlu aday olsun" demelerinden yola çıkıp bunu 6'lı masa bozgunculuğuna çevirmek herhalde iyi niyetle bağdaşmaz.

atakli.jpg

NE OLMUŞTU?

ENGİN ALTAY'DAN MERAL AKŞENER'E "AĞIRALİOĞLU'NUN KULAĞINI ÇEK" MESAJI

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu son dönemde CHP'li isimlerden kendisine yönelik gelen sert eleştirilerle ilgili dikkat çeken bir çıkış yaparak, "Sadece kaybedebiliriz kaygısından dolayı bana söyledikleri lafların onda birini devlet millet düşmanlarına söyleyemediler. Söylesinler bakalım" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ağıralioğlu'nun son çıkışlarına tepki gösterdi. Altay, "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil." dedi ve Akşener'e çağrıda bulundu.

714a919afotoram.jpg

AĞIRALİOĞLU: BİZ, KULAK ÇEKMEYİ VE ÇEKTİRMEYİ DOĞRU BULMADIĞIMIZ İÇİN...

İYİ Partili Ağıralioğlu, CHP'li Altay'a Twitter'dan çok sert yanıt verdi. Altay, "Kendileri gibi düşünmeyenlerin kulağının çekilmesini istemek, iktidar iddiası olan bir parti için pek hayırlı ve de saygın bir heves değildir! Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti'deyiz! Herkes bilir ki biz, cesurlar hareketiyiz. Şahsiyetimiz ve tabiatımız icabı, nezaketle ve kimseyi kırmadan yapmaya gayret ettiğimiz siyaseti de memleket, millet hizmeti görürüz. Endişelerimizi ve hassasiyetlerimizi duymayanlar, kulaklarını iyi açmalı ve denileni doğru anlamalı." dedi.

DİĞER 4 PARTİ SEYREDİYOR

6'lı masanın iyi büyük ortağı arasında yaşanan kavga karşısında diğer 4 parti ise sessizliğini koruyor. Söz konusu 4 partinin temsilcileri televizyon programlarında veya yaptıkları açıklamalarda yaşananların doğal olduğunu belirterek 6'lı masada sorun olmadığını iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.