7. Tüketici Hukuku Kongresi, İstanbul'da Düzenlenecek

7. Tüketici Hukuku Kongresi, İstanbul'da Düzenlenecek
Tüketici Hukuku Enstitüsü tarafından hazırlanan kongre, 23-25 Kasım'da İstanbul'da yapılacak

İSTANBUL (AA) - Tüketici Hukuku Enstitüsü önderliğinde düzenlenen 7. Tüketici Hukuku Kongresi, 23 Kasım'da İstanbul'da başlayacak.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, 23-25 Kasım'da düzenlenecek kongreye, Doğuş Üniversitesi Acıbadem Kampüsü ev sahipliği yapacak.

Kongrede: bankacılık, finans, tıp-ilaç, inşaat, reklam, e-ticaret, otomotiv, simsarlık sektörleri ile yapay zeka, avukatlık ücret sözleşmeleri ve tüketici yargılaması konuları ayrı ayrı incelenecek.

Tüketici hukukunun bütün taraflarının bir araya geleceği kongrede, hakim, akademisyen, bürokrat, özel sektör temsilcisi ve hukukçuların oluşturacağı yaklaşık 1000 kişi, tüketici hukukunun denge merkezlerini keşfetmeye ve tüketicilerin ekonomik hayatlarına yön vermeye çalışacak. Kongre ile ilgili detaylı bilgiye "www.tuketicihukukukongresi.com" adresinden ulaşılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, "Fütüristler" başlıklı oturumda yapay zekanın, gıda kapsüllerinin, biobanka konularının hukuki perspektiften ayrı ayrı inceleneceğini belirtti. Tokbaş, yapay zeka hakkında "Sonumuz mu, yoksa yeni bir başlangıç mı? Kurallar baştan yazılacak!" diyerek tüketicilerin yakın gelecekte karşılarına çıkacak sorunlara ışık tutmayı hedeflediklerini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.