7 yıldır kapalıyıdı: KTÜN'deki o bölüm yeniden öğrenci alacak

7 yıldır kapalıyıdı: KTÜN'deki o bölüm yeniden öğrenci alacak
 Editör
Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan KTÜN'de 2018'den beri kapalı olan bölümün yeniden öğrenci alacağını açıkladı.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 2018 yılından bu yana kapalı olan lisans öğrenci alımına 2025-YKS tercih kılavuzuyla birlikte yeniden açıldı. Bölüm, Türkiye'nin artan jeoloji mühendisi ihtiyacına karşılık vermek amacıyla ÖSYM tarafından tekrar tercih edilebilir bölümler arasında yer aldı.

1975 yılında kurulan ve 50 yıllık geçmişe sahip olan bölüm, güçlü akademik kadrosu ve donanımlı laboratuvar altyapısıyla lisans eğitimine hazır durumda. 28 öğretim elemanıyla hizmet verecek olan KTÜN Jeoloji Mühendisliği, eğitim programlarını MÜDEK ve Kalite Yönetim süreçlerinden geçmiş bir şekilde sürdürüyor.

resim4.png

"BÖLÜMÜN YENİDEN AÇILMASI ÖNEMLİ BİR KAZANIM"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, "Ülkemizde nitelikli jeoloji mühendislerine duyulan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. KTÜN gibi köklü bir kurumun bu ihtiyaca yanıt vermek üzere yeniden öğrenci alımına başlaması hem mesleğimiz hem de ülkemiz adına büyük bir kazanımdır" dedi.

resim1.png

UYGULAMALI EĞİTİMLE FARK YARATIYOR

Bölümde verilen teorik eğitimin yanı sıra öğrenciler üç farklı uygulama yöntemiyle sahada da tecrübe kazanacak. Sekiz farklı laboratuvarda yürütülen uygulamalar, Konya’nın jeolojik zenginliği sayesinde yapılan arazi çalışmaları ve 20 günlük zorunlu staj programı ile öğrenciler mezun olmadan sektöre hazır hale gelecek.

resim2.png

MEZUNLAR HER ALANDA AKTİF

KTÜN Jeoloji Mühendisliği, bugüne kadar 2000'den fazla jeoloji mühendisi ve 500’den fazla yüksek jeoloji mühendisi mezun etti. Mezunlar MTA, DSİ, TPAO, TKİ, AFAD, MAPEG gibi kamu kurumlarının yanı sıra özel sektörde de yoğun şekilde istihdam ediliyor.

2025’TE 20 ÖĞRENCİ ALINACAK

Lisans ve lisansüstü eğitim faaliyetlerine devam eden bölüm, 2025-YKS tercih döneminde 20 kişilik kontenjanla yeniden öğrenci alacak. Bu gelişme, Türkiye’nin doğal kaynakları, afet yönetimi, çevre mühendisliği ve jeoteknik gibi alanlardaki ihtiyaçlarını karşılayacak uzmanların yetişmesine katkı sağlayacak.

resim3.jpg

Şükrü Arslan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Jeoloji sadece taş-toprak değil, aynı zamanda afetlerin önlenmesi, sürdürülebilir su kaynaklarının planlanması, enerji ve çevre politikalarının belirlenmesi gibi stratejik alanlarda da kilit bir meslek dalıdır. Gençlerimizi bu bölüme yönlendirmeye davet ediyoruz."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.