8 film gösterimde

8 film gösterimde
Bu hafta sekiz film gösterime girdi. Bunlar arasında gittiği her festivalden ödülle dönen Annemin Şarkısı da var, bir Hollywood klasiği olan 'Salak ile Avanak' da.

Annemin Şarkısı / Klama Dayika Min
Jüri başkanlığını Bela Tarr'ın yaptığı Saraybosna Film Festivali'nde büyük ödülle dönen 'Annemin Şarkısı' nihayet gösterime giriyor. Yönetmenliğini Erol Mintaş'ın yaptığı filmde, annesi Nigar'la birlikte Tarlabaşı'na zorunlu göç eden Ali'nin hikayesi anlatılıyor. Kentsel dönüşümle birlikte ikinci bir zorunlu göçe mecbur kalan anne oğulun köyden gelip, şehirle sınanmasının dramatik ve yer yer komik hikayesi...

Dönüş / The Turning
Çok yönetmenli bir film. Baştollerinde Cate Blanchett, Hugo Weaving gibi isimlerin rol aldığı 'Dönüş', küçük bir sahil kasabasının sakinleri arasındaki olağanüstü olayları anlatıyor. Farklı segmentlerden oluşan filmde, kasaba sakinlerinin yaşamı sonsuza dek değişiyor.

Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu
Geçtiğimiz hafta gösterime gireceği açıklanan ancak 'teknik bir nedenle' gösterime sokulamayan 'Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu' filmi gösterimde. Serkan Zelzele'nin yönetmenliğini yaptığı, Haluk Bilginer, Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in seslendirdiği film, Evliya Çelebi'nin ölümsüzlük suyu peşinde izliyoruz. Nil Nehri kıyısında ölümsüzlük suyunu arayan Evliya Çelebi, daldığı uykudan uyandığında kendini günümüz İstanbul'unda bulur ve macera başlar.

Gizli Yüzler
Başrollerinde Gülseven Yılmaz, Oğuz Galeli, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Meriç Benlioğlu'nun rol aldığı, Sümeya Kökten'in yönetmenliğini yaptığı 'Gizli Yüzler' mistik, gerilim ve korku unsurları taşıyor. Yeni bir eve taşınan iki arkadaşın, bozulan uyku düzeniyle, kabuslarla alt üst olan hayatını anlatan filmde, iki genç kadının peşini mistik olaylar da bırakmayacaktır.

Salak İle Avanak serisinin yeni filminde Harry ve Lloyd'un yeni maceralarını izliyoruz.
 

 

Salak ile Avanak Geri Dönüyor / Dumb and Dumber To
Efsane geri döndü. Gösterime girdiğinde gişe rekorları kıran komedi filmi serinin yeni filmiyle, 'yaşlanmış' oyuncularıyla yeniden karşımızda. Eskiden olduğu gibi Jim Carrey ve Jeff Daniels karşılıklı oynuyor filmde ve yönetmenliği Bobby Farrelly ile Peter Farelly üstleniyor. Filmin hikayesinde ise, böbreğe ihtiyacı olan Harry ile Lloyd'un yolları bir kez daha kesişir. Çıktıkları yolculuğun sonunda kendilerini dünyanın en zeki insanlarının bir araya geldiği bir zirvede bulurlar.

Kanunun Ötesinde / A Walk Among The Tombstones
Hollywood'un en başarılı aktörlerinden biri olan Liam Neeson'ın yüksek performansına, bol övgüler alan bir film. Scott Frank'in yönettiği filmde, Neesona'a Dan Stevens ile David Harbor eşlik ediyor. Liam Neeson'u bu filmde özel dedektif Matthew Scudder rolünde izliyoruz. Bir şekilde bir uyuşturucu kaçakçısına yardım etmeye ikna olan Scudder, kendini tahmin ettiğinden daha karanlık bir maceranın ortasında bulur.

Gece
Yeşilçam'ın usta ismi Erden Kıral'ın son filmi 'Gece'nin başrolünde Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat, Vildan Atasever ve İlyas Salman yer alıyor. Filmin hikayesi paramparça olmuş bir ailenin büyük kızı Süsen (Nurgül Yeşilçay) etrafında şekilleniyor. Pavyonda şarkıcılık yapan Süsen ve aynı pavyonda birlikte çalıştığı eşi Yusuf ile artık bu hayata bir son verip, yeniden bir aile olmaya karar verirler. Ancak hayat onların planladığı gibi gitmeyecektir.
 

Deliha
Hakan Algül'ün yönetmenliğini yaptığı film, Türk sinemasına yeni bir kadın karakter öneriyor: Deliha. Gupse Özay, Derya Alabora ve Cihan Ercan'ın rol aldığı filmde Deliha, deli dolu, romantik, komik ve temiz kalpli bir genç kadındır. Aşkı arayan Deliha'nın başına gelmeyen kalmaz. Senaryonun Gupse Özay'a ait olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.