Süper Lig'de 8 haftada 9 hoca gitti!

Süper Lig'de 8 haftada 9 hoca gitti!
8 haftada 9 hoca gitti! Bir Süper Lig klasiği....

Süper Lig'de gelenek bu yılda devam ediyor. Başarısızlıklarda faturalara hocalara kesilmeye devam ediliyor. Avrupa’da hoca değişikliğinde zirvede yer alan Süper Lig bu unvanını bu yılda kimselere kaptırmayacağının ipucunu verdi. Geçtiğimiz sezon 6 hocaya kadar değişiklik yapanların görüldüğü ligde bu yıl da gelenek bozulmadı. 8 haftası geride kalan ligde 9 takım hoca değişikliğine gitti.

9 TAKIM HOCASIYLA YOLLARINI AYIRDI

Süper Lig’de geride kalan 8 haftada; Kasımpaşa, Kayserispor, Adana Demirspor, Alanyaspor, Göztepe, Ç. Rizespor, Antalyaspor, Başakşehir FK ve Yeni Malatyaspor teknik direktör değişikliğine giden kulüpler oldu. Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray, Konyaspor, Fatih Karagümrük, Hatayspor, Gaziantep FK, Giresunspor, Sivasspor ve Altay, Süper Lig'e başladıkları teknik direktörlerle yola devam ediyor.

GEÇEN SEZON 5 TAKIM HOCA DEĞİŞTİRMEDİ!

Geçtiğimiz sezon sadece 5 takım başladığı teknik direktörle, ligi hoca değişikliğine gitmeden tamamladı. 9 takım 2. hocayla ligi tamamlarken diğer takımlardan 3, 4 (Kasımpaşa), 5 (BB Erzurumspor) hatta 6 (Kayserispor) hoca değişikliği yapan ekipler oldu. Süper Lig hoca değişikliğinde geçtiğimiz Avrupa’da zirvede yer aldı. Geride kalan 8 haftadaki tabloya bakıldığında, Süper Lig kötü istatistikte, bu sezon da bu zirveyi kaptırmayacağının ipuçlarını verdi.

AĞIR MADDİ KÜLFET

Süper Lig’de hocalar adeta seyyah gibi takım takım dolaşıyor. Bir takımdan gönderilen hoca bir süre bekledikten sonra hocasını gönderen bir başka takıma gidiyor. Süper Lig’de hoca değişiklikleri maddi anlamda da kulüplere ağır külfet anlamına geliyor. Her hoca değişikliğinin minimum 10-15 milyon TL maddi külfet getirdiği düşünülünce Süper Lig’de takımların yıllık ortalama hoca maliyeti 30-40 milyon TL’yi buluyor.

palut.jpg

KONYASPOR DAHA İSTİKRARLI

Konyaspor hoca konusunda, diğer takımlara göre, kısmen daha istikrarlı ekipler arasında yer alıyor. Yeşil-beyazlılar Süper Lig’de son 9 yılda 11 hoca değiştirdi. Yoluna İlhan Palut’la devam Konyaspor, bu sezon hoca değiştirmeyen ekipler arasında yer alıyor.

SÜPER LİG TEKNİK DİREKTÖR RAPORU
HOCA DEĞİŞTİRMEYEN TAKIMLAR
FENERBAHÇEVitor Pereira
TRABZONSPORAbdullah Avcı
BEŞİKTAŞSergen Yalçın
GALATASARAYFatih Terim
KONYASPORİlhan Palut
ALTAYMustafa Denizli
HATAYSPORÖmer Erdoğan
F. KARAGÜMRÜKFrancesco Farioli
SİVASSPORRıza Çalımbay
GAZİANTEP FKErol Bulut
GİRESUNSPORHakan Keleş
HOCA DEĞİŞTİREN TAKIMLAR
BAŞAKŞEHİR FKAykut Kocaman- Emre Belözoğlu
RİZESPORBülent Uygun- Hamza Hamzaoğlu
ALANYASPORÇağdaş Atan - Bülent Korkmaz
KAYSERİSPORYalçın Koşukavak - Hikmet Karaman
A. DEMİRSPORSamet Aybaba - Vincenzo Montella
GÖZTEPEÜnal Karaman - Nestor El Maestro
KASIMPAŞAŞenol Can - Cihat Arslan
ANTALYASPORErsun Yanal - (?)
Y. MALATYASPORİrfan Buz - (?)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.