8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Sivas Valisi Barut, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Alim Barut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Barut, mesajında, kadınların eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı olduğunu belirtti.

İnsanın dünyaya gelişinden ve ilk eğitimden itibaren her türlü kazanımında kadının emeğinin gözardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Barut, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte hayat boyu karşı karşıya kaldığımız her türlü olumsuzluklarda herkesten daha çok etkilenen başta kadınlarımızdır. Tarih boyunca savaşlar, terör ve yoksulluk en çok kadınları vurmuştur. Özellikle terör konusunda yaşanan acı tecrübeler, ateşin en çok da şehitlerimizin annelerini, eşlerini ve yakınlarını yaktığını göstermiştir. Anadolu’nun her bir karış toprağı şehit kanları ile sulanırken Türk kadınının memleketini, yaşadığı bu toprakları kurtarma azmi ve mücadelesi, Kurtuluş Savaşı'nda bütün cephelerde aktif görev üstlenmesi, cesareti ve fedakarlığı ile adını tarihe yazdırmıştır. Kültür ve inanç yapımızda 'Cennet Anaların Ayakları Altındadır' diyen bir medeniyetin evlatları olarak dün olduğu gibi bugünde yine kadınlara büyük görevler düşmektedir. Her alanda yaptıkları çalışmalarla çocuklarımızı geleceğe hazırlamakta, kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyler, daha güçlü nesiller yetiştirmek için gayret etmektedirler."

Bununla birlikte kadın hak ve özgürlükleri konusunda yaşanan sıkıntıların gözardı edilmemesi gerektiğini belirten Barut, "Bu hak ve özgürlükler yasal düzenlemeler ve uluslararası sözleşmeler ile teminat altına alınmış olsa da memnuniyet verici seviyeye ulaşsa da eğitim, sağlık, iş gücüne katılım, siyasette yer alma gibi daha bir çok konuda engellerle karşılaşmaktadır. Bu nedenle verilen mücadelede sadece kadınların mücadelesi yetmez, erkekler de bu mücadelede ön yargılarından arınarak, güç, çalışma azmi, irade ve öz güven konusunda kadınlarımıza destek vermelidirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.