8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Döğücü:- "Gerek ailenin korunması gerekse kadınlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi adına şimdiye kadar kimsenin el atmadığı alanlarda yasal düzenlemelere imza atmak da yine bizlere nasip olmuştur. Biz bu i

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, gerek ailenin korunması gerekse kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesi adına şimdiye kadar kimsenin el atmadığı alanlarda yasal düzenlemeler yapıldığını belirterek, "Biz bu iyileştirmelerin de salt eşitlik temelinde değil adalet temelinde olmasını önemsiyoruz" dedi.

Döğücü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın önünde yaptığı açıklamada, daha da donanımlı, güçlü ve bir bakışıyla olayları çabucak analiz eden, ne istediğini bilen, kararlı, inançlı kadınlar hayal ettiklerini söyledi.

AK Parti olarak çıktıkları yolda bundan sonraki çalışmalarında artık kadın ve şiddet kelimelerini bir arada kullanmak istemediklerini vurgulayan Döğücü, çocukların zihinlerinde olumsuz çağrılar oluşturmak istemediklerini kaydetti.

Döğücü, her konuda olduğu gibi kadın sorunlarında da çözümün bir parçası olmaya, hatta öncüsü olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Ancak bundan böyle bizler kadın medeniyettir, kadın merhamettir, kadın şefkattir, kadın anadır, kadın barışa ve kardeşliğe çağrıdır diyeceğiz. Kadın özelinde öne çıkan bu özellikler aslıda tüm insanlığın asli özellikleridir, olmalıdır" diye konuştu.

Kadın ve erkeğin birbirini tamamladığını, kadın veya erkek olmanın bir üstünlük sebebi sayılmayacağını dile getiren Döğücü, meseleye insan temelli baktıklarını, kadın ve erkek arasındaki eşitlik söyleminin adaletsizliğinden kadının kurtarılması gerektiğini anlattı.

Döğücü, "Salt eşitlik mantığı balığın kavağa çıkmasını ya da bülbülün denize girmesini istemek gibidir aslında. Onun yerine birbirlerinin velisi ve yardımcısı olduğunu hatırlatan kadim bilgilerin yeniden yorumlanması düşüncesindeyiz" ifadelerini kullandı.

- "Kürdüyle, Alevisiyle, Sunnisiyle, biz anayız, biz kadınız"

Şeyma Döğücü, Şeyh Edebali'nin "insanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünün, "Kadını yaşat ki aile yaşasın, aileyi yaşat ki devlet yaşasın" şeklinde ifade edilmesinin yanlış olmayacağını ifade ederek, ancak kadınların fiili durumda çeşitli haksızlıklara maruz kalabildiğini söyledi.

AK Parti iktidarının, kadınların yaşadığı farklı farklı uygulamalara engel olabilmek için pozitif ayrımcılık yönünde çalışmalar yaptığını belirten Döğücü, şöyle devam etti:

"Gerek ailenin korunması gerekse kadınlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi adına şimdiye kadar kimsenin el atmadığı alanlarda yasal düzenlemelere imza atmak da yine bizlere nasip olmuştur. Biz bu iyileştirmelerin de salt eşitlik temelinde değil adalet temelinde olmasını önemsiyoruz. Eşitlik temelli bakış açısında ideal olan erkektir ve erkeğin sahip olduğu haklardır. Oysaki adalet temelli baktığımızda meselenin özü daha iyi idrak edilebilecek ve kadınlar erkekler ile bir yarış içerisinde olmadan bizatihi insan olmanın gereği olarak haklarını elde edebileceklerdir. Biz bu düşüncelerimizi tüm dünyadaki kadınları da içine alacak şekilde genişletiyoruz. 8 Mart'ı Dünya Kadınlar Günü olarak ilan eden Batı'nın yaptığı gibi sadece kendi kadınları için değil bütün dünyadaki kadınlar için aynı duygularla çarpıyor yüreklerimiz. Bir zamanlar Bosnalı kadınlarımızın yanında olduğumuz gibi bugün de Gazze'deki kadınlarımızın, Suriyeli kadınlarımızın, Türkmen kadınlarımızın da yanındayız. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi inanca sahip olursa olsun, hangi ırktan, hangi dilden, hangi mezhepten olursa olsun bütün mazlum kadınların yanındayız. Bu yönde çalışmalarımızı da devam ettireceğiz."

Türkiye'nin de, dünyanın da ihtiyacı olan barışın kadınların elleriyle gerçekleşeceğini ifade eden Döğücü, "Çünkü nerede olursak olalım, Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sunnisiyle, biz anayız, biz kadınız, biz medeniyetiz, biz merhametiz, biz şefkatiz, biz sevgiyiz, diyoruz ve kadın hayatın bizatihi kendisidir, diyoruz. Kadın hayattır, diyoruz" şeklinde konuştu.

Döğücü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yanlarında daha çok erkek görerek kutlayacaklarına inandıklarını belirterek, herkesin kadınlar gününü kutladı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın da katıldığı açıklamada, kadınlar, "Kadın merhamettir", "Kadın kardeşliğe çağrıdır", "Kadın barışa çağrıdır", "Kadın kardeşliğe çarıdır" yazılı dövizler taşıdı. AK Parti ilçe başkanlıklarındaki kadınların da destek verdiği açıklamanın sonunda, balonlar uçuruldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.