8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
VASİKAD Başkanı Değer: - "2023 hedeflerinde dünyanın en büyük ekonomisini hedefleyen bir Türkiye var. Türkiye'nin bu hedefi için en büyük kaynak kadındır"

VAN (AA) - Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği (VASİKAD) Başkanı Özge Burak Değer, "2023 hedeflerinde dünyanın en büyük ekonomisini hedefleyen bir Türkiye var. Türkiye'nin bu hedefi için en büyük kaynak kadındır" dedi.

Van ve bölgede kadınların çektiği sıkıntıları AA muhabirine anlatan VASİKAD Başkanı Değer, kadınların ekonomik hayata atılımının zor olduğunu söyledi.

Kadının ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Değer, "İşletme kurma, yetkili mercilere ulaşma ve iş hayatını sürdürme konularında kadınların yaşadığı problemler var. Bölgesel anlamda sıkıntılarımız daha fazla var. Kadın iş hayatında bir erkek kadar özgür ve rahat çalışamıyor" ifadesini kullandı.

Kadınlar için pozitif ayrımcılığın uygulanması gerektiğini vurgulayan Değer, kadınların desteklenmesinde herkesimin sağduyulu olmasını isteyerek şöyle konuştu:

"Destekler noktasından herkesin sağduyu oluşturmasından yanayız. Erkeklerin de bu noktada sağduyulu davranmasını temenni ediyoruz. Kadınlar sadece işletmelerinde değil, sosyal yaşamın her alanında problem yaşayabiliyor. Bu nedenle özellikle kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın her alanda olmasından yanayız. 2023 hedeflerinde dünyanın en büyük ekonomisini hedefleyen bir Türkiye var. Türkiye'nin bu hedefi için en büyük kaynak kadındır. Toplum da bunun farkında. Hibeler, ekonomik hayata atılımlar ve kalkınmadaki çalışmalarda kadın ön planda yer alıyor."

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe de değinen Değer, 8 Mart'ın ilde, bölgede ve ülkede farkındalık oluşturma anlamında önem taşıdığını ifade etti.

Değer, "Kadınların her yerde görünmesinden yanayız. Kadınlar güçlü sadece bu gücü ortaya koymada problemimiz var. Bunları da hep beraber aşacağız. Kadının faklı sektörlerde daha fazla büyümesi ümidiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.