8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
AK Parti Grup Başkanvekili Çakır: "AK Parti iktidarı döneminde kadınlarımız lehine sağlanan pozitif ayrımcılık ve kadın haklarının sağlamlaştırılması yönünde atılan adımlarla, ülkemiz bugün dünya genelinde ileri medeniyetler seviyesindedir"

TOKAT (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, modern Türkiye'nin inşasında vazgeçilmez ve en önemli gücün kadınlar olduğunu, ülkenin gelişiminde ve toplumun muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinde önemli bir yere sahip olduklarını belirtti.

Çakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kat edildiğini anlatan Coşkun Çakır, şunları kaydetti:

"Ülkemiz de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir. AK Parti iktidarı döneminde kadınlarımız lehine sağlanan pozitif ayrımcılık ve kadın haklarının sağlamlaştırılması yönünde atılan adımlarla, ülkemiz bugün dünya genelinde ileri medeniyetler seviyesindedir. Kadınlarımızın hayat standartlarını en üst düzeye getirmek, çalışma hayatında kendilerine engel teşkil edilen sorunları ortadan kaldırmak, ailenin beraberliğini ve sürekliliğini sağlamak amacıyla iktidarımız döneminde özellikle anayasal bağlamda ve yine kanunlar kapsamında yapılan düzenlemeler ve değişikliklerle ayrımcılığı önlemeye yönelik pek çok adım atılmıştır. AK Parti hükümetlerinin Türkiye tarihinde Meclis'teki kadın milletvekili oranını artırması, çeşitli konulardaki yasal düzenlemelerle, kadın haklarının güvence altına alınması partimizin kadın konusuna yaklaşımının bir tezahürüdür."

Bilim, siyaset, eğitim, kültür, sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, Türkiye'de ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarla daima gurur duyduklarını belirten Çakır, "Bu gurur tablosu kadınlarımızın zorluklarla başa çıkabilme gücünün ve fırsat verildiğinde yapabileceklerinin en güzel örneğidir. Her bakımdan hak ettikleri değeri alması temennisiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.