8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Kırklareli'de sağlık çalışanları kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla yürüdü

KIRKLARELİ (AA) - Kirklareli'de sağlık çalışanları, kadına yönelik şiddet olaylarına dikkati çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Gar binası önünde toplanan sağlık çalışanları, "kadına karşı şiddete son verelim", "kadına şiddete hayır" ve "Kadınlar Gününüz kutlu olsun" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, burada yaptığı konuşmada, kadınların ailenin ve toplumun temel taşları olduğu söyledi.

Toplumsal hayatın, kadın ve erkekle birlikte biçimlendiğini belirten Cerit, kadına değer veren toplumlarda daha sağlıklı nesillerin yetişeceğini kaydetti. Kadınlara sadece bir gün değil hayatın her alanında hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini vurgulayan Cerit, şöyle konuştu:

"Kadın sadece bir anne değil, doktor, hemşire, öğretmen, psikolog, danışman, aşçı ve anlatmakla bitmeyecek daha birçok rol üstlenmekte. Sağlam bir annelik, sağlam bir toplum demektir. Üzülerek belirtelim ki dünyamızda çok çeşitli insan hakları ihlalleri yaşanmakla birlikte bu ihlallerin en yoğun bir şekilde muhatapları arasında kadınlar başı çekmekte."

Konuşmaların ardından Cerit, ve Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu sağlık çalışanları Vilayet Meydanı’na kadar yürüdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.