8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
SİVAS (AA) - Zara ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Halil İbrahim Çifçi İlk ve Ortaokulu tarafından Cumhuriyet Üniversitesi...

SİVAS (AA) - Zara ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Halil İbrahim Çifçi İlk ve Ortaokulu tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen programda konuşan Zara Kaymakamı Fehmi Likoğlu, kadınların toplumun her alanında varlık gösterdiklerini söyledi. İlçede, İŞKUR tarafından bu yıl 150 kadına iş imkanı sağlandığını ifade eden Likoğlu, bu sayının daha artacağını belirtti.

Zara Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala ise İslam dininde kadına verilmesi gereken değerin en iyi şekilde anlatıldığını dile getirerek, "Türk milleti olarak bizler kadınlarımıza tarih boyunca değer verdik" dedi.

Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlkay Noyan Yalman da İslam dininin kadına gereken önemi vererek, cahiliye döneminde kızlara ve kadınlara karşı yapılan zulümleri sona erdirdiğini aktardı. Osmanlı döneminde de kadınların önemli bir değere sahip olduklarını anlatan Yalman, "Son yıllarda ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri bizleri derinden üzmektedir. Temennimiz bu gibi olayların toplum içerisinde artık son bulmasıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 'Kadınlar Günü Tarihçesi', 'Aile İçi İletişim', 'Kadına Şiddet', 'İslamiyette Kadının Yeri ve Önemi', 'İlklere İmza Atan Türk Kadınları', 'Kadın Olmak, 'Çocuk Gelinler', 'Kadın Dediğin' konulu sinevizyon gösterimi sunuldu.

Programda Şehit Vahip Dinler Halk Eğitim Merkezi resim kursu öğrencilerinin hazırladıkları resim sergisi açıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.