8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Sakarya, Karabük, Kocaeli, Düzce, Bolu ve Zonguldak'ta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

SAKARYA (AA) - Sakarya, Karabük, Kocaeli, Düzce, Bolu ve Zonguldak'ta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Karabük İl Temsilciliğince, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Bir Dilekte Sen Tut" adlı etkinlik düzenlendi.

KADEM Karabük İl Temsilcisi Hatice Bilici, Safranbolu ilçesi Misak-ı Milli Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, savaşın, şiddetin ve toplumun mağdur ettiği kadınlara destek olmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kadınların sorunlarının çözümü konusunda sivil toplum örgütlerine büyük iş düştüğünü ifade eden Bilici, "Kadının sosyal hayattaki etkinliğini arttırmayı hedefliyoruz. Bu etkinlik çerçevesinde savaş mağduru kadınlar, kadına karşı şiddetle mücadele, kadın cinayetleri gibi konularda toplumda farkındalık uyandırmayı amaçlıyoruz. Kadının bilinçlendiği ve güçlendiği toplumların refah düzeylerinin artacağı gerçeğini her etkinliğimizde olacağı gibi bu etkinliğimizde de duyurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kişisel gelişim uzmanı Bahri Durubay, sunum yaptı.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, Bilici, Durubay ve beraberindekiler dua ve dileklerle 100 balon uçurdu.

Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Safranbolu ve Karabük belediyeleriyle Karabük Üniversitesinin (KBÜ) desteklediği etkinlik, daha sonra KBÜ Demir Çelik Kampüsünde ve Karabük kent merkezinde tekrarlandı.

Buradaki etkinliklere, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayrıca, Karabük Üniversitesinde gün dolayısıyla "Yedi bölge yedi renk" isimli resim sergisi açıldı, "21. yüzyılda kadın" konferansı düzenlendi ve "Yedi renk tek yürek" Türk halk müziği konseri verildi.

- Sakarya

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kent meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, kadınlara verilen değerin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Bir kadının haklarıyla birlikte kadın olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Yağan, "Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır' düşüncesiyle değil, 'Her başarılı erkeğin yanında başarılı bir kadın vardır' anlayışıyla ilerlemek istiyoruz" dedi.

Yağan ve birlik üyeleri, daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

- Düzce

Türk Kızılayı Akçakoca Yaşlılar Konukevi sakinleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kendileri için hazırlanan etkinlikte eğlendi.

Etkinlikte, çalışanlarının hazırladığı tiyatro gösterimi ve skeçlerin ardından konuk evi sakinleri kendileri için hazırlanan pastayı kesmelerinin ardından müzik eşliğinde oynadılar.

Konukevi Müdürü Dilek Aydoğan Direk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde konuk evinde kalan yaşlılar için bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu vurgulan Direk, "Dünya Kadınlar Gününü yaşlılarımızı eğlendirerek şenlik havasında kutlamak istedik. Yaşlılarımız için çok farklı bir gün oldu ve gönüllerince eğlendiler. Onlar bu tür organizasyonları çok seviyorlar. Bizde onların mutlu olmasından dolayı sevinçliyiz" dedi.

- Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Hayatın Engelsiz Sultanları" etkinliğinde engelliler, sanat ve sporda elde ettikleri başarı hikayelerini paylaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir restoranda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasında, insanın inandığında aşamayacağı engel olmadığını, bunun için umudun yitirilmemesi gerektiğini söyledi.

Engelli bireylerin günlük hayatta erişilebilirlik konusunda çeşitli sıkıntılar yaşasa da Türkiye'nin bu konuda son 10 yılda önemli mesafe aldığını vurgulayan Karaosmanoğlu, yasalar, mevzuat ve yönetim anlayışında engelliler lehine önemli gelişmeler olduğunu dile getirdi.

Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından doğuştan engelli olan ve ayak parmaklarıyla 3 kitap yazan Fatma Eyi'nin başarı hikayesini içeren metin okundu.

- "Engellilerin erişilebilirlik problemi çözülmeli"

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'nun görme engelli danışmanı Dilek Karaca da insanoğlu nasıl uçma engelini aşmak için uçaklar ve helikopterler yaptıysa engellilerin de erişilebilirlik problemini çözmesi gerektiğini vurguladı.

Bedensel engelli mili halterci Cihan Durak da büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği Hayat Umuttur Projesi kapsamında aldığı eğitimin hayatında bir dönüm noktası olduğunu anlattı.

Proje kapsamında aldığı eğitimle Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde işe başladığını ve buradan emekli olduğunu dile getiren Durak, emekli olduktan sonra başladığı halterde 8 Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini ve Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda birçok kez temsil etme şansı yakaladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, konuşmacılara çiçek takdim etti.

- Bolu

Türk Kızılayı Bolu Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlarla infaz koruma memurlarını ziyaret etti.

Türk Kızılayı Bolu Şubesinin Kadın Kolları üyeleri, Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerle cezaevinde görev yapan kadın infaz koruma memurlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Yanlarındaki bir kuaförle cezaevine giden üyeler, mahkumların saç bakımını yaptırarak onlara giyim malzemesi dağıttı.

Ayrıca kadın infaz koruma memurlarının da gününü kutlayan kadınlar, onlara da karanfil verdi.

- Zonguldak

Zonguldak'ta "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Zonguldak Kadın Platformu üyeleri, çeşitli sloganlar atarak valilik önüne kadar yürüdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.