8 Mart Dünya kadınlar Günü

8 Mart Dünya kadınlar Günü
Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Zuma:- "Kadınlar hala bazı zorluklarla karşılaşıyor. Onların sadece siyasi değil, kültürel, sosyal, ekonomik ve sivil alandaki haklarının da tanınması gerekiyor"

ADDİS ABABA (AA) - Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma, kadınlara tüm haklarının tanınması gerektiğini söyledi.

Afrika Birliği, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki merkez binasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Engellilerin de sahne aldığı sanatsal gösterilerin sunulduğu etkinlikte konuşan Zuma, kadınların meşakkatli bir sürecin sonunda bu günü kazandığını ifade ederek, "Kadınlar hala bazı zorluklarla karşılaşıyor. Onların sadece siyasi değil, kültürel, sosyal, ekonomik ve sivil alandaki haklarının da tanınması gerekiyor" dedi.

Kadının da dahil olduğu bir kalkınmanın lütuf değil toplumsal dönüşümün gerçekleşmesi için bir zorunluluk olduğunun altını çizen Zuma, kadınların haklarını koruyan yasalar oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Zuma, suçu erkeklerde aramanın da doğru olmadığını, kadınların topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.