8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Kırşehir Valisi Şentürk, Valilikte çalışan kadın görevlilere karanfil dağıttı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Valilikte çalışan kadınlara karanfil takdim etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kadın çalışanların gününü kutlayarak karanfil dağıtan Vali Şentürk, eşi Sevim Şentürk'le Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen "Dünya Kadınlar Günü" programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Şentürk, kadınların hayatın her alanında fedakarlığın sembolü olduğunu ifade etti. Kadınların annelik rolünün toplumda kutsal bir değer sayıldığını vurgulayan Şentürk, "Dinimizde ve kültürümüzde kadınlara büyük değer verilmiştir. Bütün kadınlarımıza ayrım yapmadan eşit derecede davranmalıyız. Kadına biçilen annelik rolü bütün değerlerin üstündedir. Bizleri şefkatle, sevgiyle yetiştirdiler ve geleceğe hazırladılar. Onlara olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz" dedi.

Şentürk, "Kadına Hürmet, Çocuğa Şefkat" projesi kapsamında çalışmalar yürttüklerine işaret ederek, proje ile kadın ve çocuklara yönelik şiddeti doğuran nedenleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini anlattı.

Program, 'Kadının Toplumdaki Yeri ve Önemi' adlı sunumun ardından kadınlar ile ilgili şiirlerin okunması ve müzik dinletisi ile devam etti.

Öte yandan, Vali Necati Şentürk'ün eşi Sevim Şentürk, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle huzurevini ziyaret ederek kadınların gününü kutladı. Ziyarete, Garnizon Komutanı eşi Yaylagül Bulut, Belediye Başkanı eşi Zerrin Bahçeci, vali yardımcıları ve kurum amirlerinin eşleri de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.